Conflictele civile și condițiile meteorologice tulbură securitatea alimentară!

Niveluri ridicate de insecuritate alimentară persistă în lume, în mare parte din cauza conflictelor și șocurilor climatice nefavorabile care au un impact deosebit, în special în țările din Africa de Est și Orientul Apropiat, unde un număr mare de oameni continuă să aibă nevoie de asistență umanitară, este precizat în raportul Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Aproximativ 37 de țări au nevoie de asistență externă pentru alimente, neschimbate de trei luni în urmă, potrivit raportului privind perspectivele culturilor și a situației alimentelor publicat la începutul lunii martie.

Războiul civil și insecuritatea reprezintă motive directe pentru creșterea nivelului de foamete în 16 dintre aceste țări, de la Burundi la Yemen. Conflictul obligă milioane de oameni să se mute, împiedicând activitățile agricole și, în multe cazuri, conducând, de asemenea, la creșterea prețurilor de bază ale produselor alimentare, se arată în raport.

Lipsa precipitaților reprezintă, de asemenea, o amenințare din ce în ce mai mare pentru securitatea alimentară din Africa de Sud, precum și din Africa de Est, unde multe gospodării din mediul rural au suferit din cauza a patru sezoane agricole consecutive de secetă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*