Corteva Agriscience – Lansarea de produse Biologice în România!

Compania Corteva Agriscience a organizat astăzi, 13 martie, la Face Club București un eveniment important dedicat lansării de produse Biologice în România, la care au participat peste 600 de invitați. În cadrul manifestării, desfășurată sub motto-ul „Captează ceva incredibil”, cei prezenți au avut oportunitatea de a descoperi noi trenduri și practici revoluționare în agricultură.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut Mariei Cîrjă, Marketing Manager România, Ungaria & Moldova, care l-a introdus pe moderatorul evenimentului, spunând: „Produsele importante și speciale, produsele din natură care protejează natura, au nevoie de moderatori cunoscuți: Cabral și asistenta virtuală Trisha.”

„Produsele biologice joacă un rol fundamental în îmbunătățirea calității și valorii nutriționale a culturilor agricole, evidențiind angajamentul Corteva nu doar față de cantitate, ci și față de calitatea recoltei. Noua categorie de soluții inovatoare ale Corteva reprezintă o confirmare a viziunii companiei. Prin adoptarea acestor soluții naturale și eficiente, compania stabilește un nou standard în agricultură, prioritizând productivitatea și gestionarea responsabilă a resurselor de mediu, încurajând practici mai durabile și stimulând inovația”, a ținut să sublinieze Maria Cîrjă.

Andre Negreiros, CEE Commercial Unit Leader, a prezentat rezultatele financiare ale Corteva în Europa în 2023, comparativ cu anul precedent.

Jean lonescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova, a făcut o prezentare a istoriei Corteva Agriscience în România, subliniind că în acest moment compania deține cel mai puternic și complet portofoliu de produse biologice.

”Corteva Agriscience, companie internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță o extindere revoluționară a portofoliului său în România, introducând în acest an o nouă categorie de produse biologice, o acțiune posibilă după achiziționarea companiilor Stoller și Symborg, așa cum a fost anunțat anterior. Această mișcare marchează un moment important în agricultura sustenabilă pentru fermierii români și evidențiază angajamentul neclintit al companiei noastre față de inovație și practici agricole durabile”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience.

Portofoliul de produse biologice Corteva Agriscience a fost evidențiat de specialiștii Raphael Fernando Godinho – EMEA Biologicals Commercial Director, Mauricio Augusto Andriao – EMEA Biologicals Marketing Leader – Plant Enhancement și Galyna Radzitska – CEE Biologicals Commercial Leader.

Noua gamă de soluții biologice disponibile pentru fermieri în 2024 este proiectată pentru a aborda o gamă largă de provocări agricole și conține 5 produse de la compania Stoller și Utrisha N de la Symborg.

În cadrul evenimentului, Corteva Agriscience a lansat cel mai inovativ produs din gama de produse Biologice, stimulatorul și optimizatorul fotosintetic Utrisha N de la Symborg. Produsul care a fost pe piața din România în testări, din 2024 este deja lansat în oferta comercială și așteptat cu interes de fermieri. Corteva Agriscience a lansat în Europa Utrisha™ N, biostimulatorul cu rol în eficientizarea nutriției, ca parte a portofoliului de produse biologice, contribuind astfel la îndeplinirea cererii mai sustenabile de produsele de protecție a plantelor.

Marcin Dzikowski, Principal Investigator R&D, a vorbit despre rezultatele Utrisha N în Europa, în timp ce Adrian lonescu, CMM Fungicides, Insecticides & Biologicals România & Moldova, a evidențiat rezultatele Utrisha N în România și a prezentat un testimonial cu „Vocea clienților” care au utilizat Utrisha N în țara noastră.

Utrisha™ N este o sursă alternativă de azot care poate furniza plantelor în vegetatie azot suplimentar, pentru a facilita creșterea lor. Acestă tehnologie inovativă oferă valoare prin eficiența gestionării integrate a nutriției în condiții naturale de câmp, adaptându-se la nevoile de creștere a plantelor și contribuind în mod sustenabil la maximizarea potențialului de producție.  Utrisha™ N poate ajuta fermierii să întâmpine schimbările climatice, menținând în același timp culturile productive și sănătoase. Utrisha™ N se bazează pe bacteria endofitică Methylobacterium symbioticum, care lucrează în simbioză cu planta pentru a asigura asimilarea azotului necesar din atmosferă.

Produsele din portofoliul Stoller au fost detaliate de Pedro Casas Vicente, EMEA Biologicals Agronomy Leader – Row Crops. La rândul său, Adrian lonescu, CMM Fungicides, Insecticides & Biologicals România & Moldova, a vorbit despre impactul produselor marca Stoller în România.

Cele 5 favorite de la Stoller sunt: Harbest, Keylate B, StarterMn Platinum, BioForge și SugarMover Zn.

  • Fertilizantul foliar lichid Harbest, o soluție agricolă revoluționară concepută pentru utilizarea eficientă a azotului, diminuând riscul pierderii azotului sau poluării favorizând dezvoltarea rădăcinii, promovând producția naturală de citokinine și întârziind senescența frunzelor. Adaptat în mod specific pentru culturi de câmp și culturi horticole, acest fertilizant mineral stimulează creșterea continuă și echilibrată chiar și în condiții de fertilizare redusă cu azot. Harbest maximizează potențialul genetic al plantelor, asigurând absorbția optimă a nutrienților și formarea de molecule stabile de azot-calciu.
  • Îngrășământul cu oligoelemente în formă lichidă Keylate B cu certificare organică, este o soluție specializată pentru contracararea deficiențelor nutriționale bazate pe bor și absorbția rapidă în plantă fără riscul formării compușilor borici inutilizabili sau toxici. Acest produs este esențial pentru asigurarea unei nutriții echilibrate pentru culturile de câmp, culturile oleaginoase și leguminoase, culturile horticole și legume, îmbunătățind astfel sănătatea generală și productivitatea. Dezvoltat pentru a combate deficiențele de bor, un element fundamental pentru construcția și elasticitatea peretelui celular, producția de fitohormoni și transportul fotoasimilatelor, acest fertilizant lichid favorizează acțiunea rapidă în plantă în comparație cu soluțiile alternative, exemplificând eficacitatea și versatilitatea sa în îmbunătățirea sănătății și performanței culturilor.
  • Îngrășământul mineral StarterMn Platinum se remarcă prin formula sa unică, cuprinzând un complex de micronutrienți si cu o chelatare patentată Stoller. Acest fertilizant este meticulos proiectat pentru a promova echilibrul nutrițional, îmbunătățind astfel productivitatea și rentabilitatea culturilor. StarterMn Platinum poate fi combinat cu ușurință cu alte soluții Stoller®, asigurând absorbția și translocarea rapida pentru o utilizare optimă a nutrienților, reprezentând un avans semnificativ în cultivarea culturilor sănătoase încă din stadiile timpurii de dezvoltare.
  • Fertilizantul mineral în formă lichidă BioForge, o soluție inovatoare concepută pentru a consolida rezistența culturilor în fațafactori de stres, asigurând astfel că culturile pot prospera chiar și în condiții dificile. Fertilizantul lichid menține echilibrul fiziologic al plantelor și maximizează potențialul genetic pentru recolte de înaltă calitate. Tehnologia integrată Stoller® asigură o nutriție corectă pentru a interveni în mod natural în procesele fiziologice ale plantelor pentru o producție agricolă consistentă.
  • Fertilizantul lichid SugarMover Zn cu certificare organică, se concentrează pe mobilizarea și creșterea nivelurilor de carbohidrați în boabe, rădăcini sau fructe. SugarMover Zn conține oligoelemente în soluție, furnizând bor, cupru, molibden și zinc – nutrienții esențiali pentru procesul de fructificare. Beneficiile SugarMover Zn includ o greutate, dimensiune și calitate mai bună a boabelor, o umplere crescută a boabelor și păstăilor, sprijin pentru uniformitatea semințelor, conținut îmbunătățit de proteine, creșterea îmbunătățită a părților subterane precum rădăcini, bulbi și tuberculi prin stocarea de zahăr. Fermierii care adoptă SugarMover Zn pot anticipa nu numai o recoltă îmbunătățită, ci și o rentabilitate sporită, consolidându-și poziția ca o resursă valoroasă în agricultura durabilă și cu productivitate ridicată.

La final au fost prezentate ofertele speciale din portofoliul companiei și a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri care a fost moderată de Maria Cîrjă și Jean lonescu, care le-au adresat mulțumiri celor peste 600 de participanți.

„Introducerea acestor produse biologice în România și Republica Moldova marchează un moment important în agricultură pentru cele două țări. Produsele biologice oferă o abordare durabilă, care poate ajuta nivelul de reziliență al fermierilor în fața provocărilor managementului rezistenței, să îmbunătățească profitul, productivitate și utilizarea resurselor mult mai eficient”, a adăugat Jean Ionescu.

”Lansarea Utrisha™ N reprezintă un pas important pentru Corteva în ceea ce privește extinderea portofoliului global de produse biologice, dedicat dezvoltării biostimulatorilor, biocontrolului și produselor pe bază de feromoni cu performanțe dovedite și previzibile. Acest produs va fi disponibil pentru o gamă largă de culturi, inclusiv culturi de câmp, legume, livezi, struguri și va fi lansat în toată Europa”, au concluzionat specialiștii Corteva Agriscience.

Desfășurat sub motto-ul „Captează ceva incredibil”, evenimentul Corteva Agriscience a captat interesul și atenția fermierilor și distribuitorilor prezenți. Felicitări echipei pentru organizarea excelentă!