Erbicidarea în preemergentă, vitală pentru un start bun al culturii de mazăre!

Mazărea, chiar dacă se seamănă foarte devreme, este invadată de buruieni, cultura fiind sensibilă la îmburuienare încă de la răsărire. Erbicidele neaplicate la timp sau aplicate greșit pot avea repercusiuni importante asupra randamentului culturii.

Erbicidarea în preemergentă este vitală pentru un start bun al culturii, dar ce erbicide avem la îndemăna?

CLOMATE este o soluție foarte bună pentru aplicarea în preemergenta dacă constatăm prezența buruienilor: turiță (Galium aparine), rocoină (Stellaria media), sugel (Lamium purpureum), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), firuța (Poa annua) etc..

Momentul optim de aplicare a tratamentului este atunci când buruienile se află într-un stadiu cât mai mic de dezvoltare. Se aplică un singur tratament în preemergenta (la maxim 3 zile de la semănat). Formularea că suspensie de microcapsule (CS) permite degajarea treptată a substanței active, prelungind astfel perioada de activitate a erbicidului. Este omologat în doză de 0,25 l/ha și este compatibil cu multe erbicide, de aceea, înainte de amestecare, consultați tabelele de compatibilitate sau în lipsa acestora efectuați un test de compatibilitate.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO