De ce este important să tratăm cu fungicid semințele de cereale păioase înainte de semănat?

După acest sezon avem un motiv în plus să tratăm cu fungicid sămânță de cereale păioase înainte de însămânțare. Lipsa tratamentului fungicid la sămânță s-a văzut anul acesta în culturile de cereale păioase, prin prezența unor boli care se transmit prin sămânță: Tilletia caries (mălură), Fusarium spp. (fuzarioza), Ustilago nuda (tăciunele zburător) și care “pândesc” în continuare sămânță în sol pentru sezonul de toamna 2021.

Pentru această toamnă vă recomandăm AMIRAL PROFFY 6 FS sau AMIRAL NEO, ambele prezente în PORTOFOLIUL ISCUSIT de la ALCEDO.

AMIRAL PROFFY 6 FS (tebuconazol 60 g/l) este un fungicid iscusit consacrat, fabricat în România, ce beneficiază de o formulare modernă. Este un produs sistemic ce acționează preventiv și curativ asupra unui spectru larg de agenți fitopatogeni care se transmit prin semințe și/sau sol.

AMIRAL PROFFY 6 FS este omologat la grâu, orz, orzoaică, triticale și secară în doza de 0,5 l/t de sămânță.

AMIRAL NEO (ipconazol 15 g/l) este un alt fungicid sistemic din clasa triazolilor, special creat pentru tratamentul semințelor de cereale păioase, cu proprietăți protective și curative și cu o eficacitate dovedită în combaterea unui spectru larg de boli transmise prin sămânță și/sau sol.

AMIRAL NEO este omologat la grâu în doză de 1 l/t și orz 1,33 l/t sămânță. Pentru mai multe informații despre oferta noastră, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO