Evalio® AgroSystems este un serviciu digital gratuit oferit de FMC

Evalio® AgroSystems este un serviciu digital gratuit oferit de FMC care monitorizează dezvoltarea dăunătorilor, printre care și Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) la culturile de porumb, în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor și se adresează tuturor cultivatorilor din România.

Aplicația se bazează pe o rețea de capcane feromonale și automate amplasate în locații cheie de monitorizare. În primul an, programul a cuprins numai jumătatea sudică a României, cu următoarele județe: Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila şi Buzău. Programul va fi extins anul acesta la nivel național și se desfăşoară în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, care asigură consultanța tehnică.

Valorile capturilor zilnice ale numărului de fluturi identificați în capcanele feromonale și automate sunt introduse în aplicația Evalio® AgroSystems. Atunci când presiunea dăunătorilor este ridicată și dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems trimite mesaje de avertizare producătorilor pentru aplicarea tratamentelor în vederea reducerii pagubelor provocate de dăunători.

Aplicarea tratamentelor fitosanitare, ținând cont de dezvoltarea populației de dăunători și riscul de atac, va duce la o combatere eficientă și la reducerea pagubelor economice în cultura de porumb.

FMC România a amplasat în sudul României peste 100 capcane (clasice pe bază de feromoni, cât și automate) în 25 puncte de monitorizare. Scopul acestor capcane este de a monitoriza zilnic capturile fluturilor de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) și de a stabili curba de zbor a adulților. Accesul în timp real la datele de monitorizare vă ajută să vă protejați cultura de porumb și să vă creșteți profitul!

Utilizând informațiile și resursele furnizate de către FMC România și fiind înregistraţi în baza de date a companiei, fermierii pot primi ALERTA DE TRATAMENT! Înscrierea online se realizează accesând site-ul www.evalioagrosystems.fmc.com sau descărcând aplicația mobilă Evalio® AgroSystems, disponibilă pe dispozitivele iOS și Android.