FALADO – soi de grâu aristat, tolerant la bolile specifice!

În ultima perioadă v-am prezentat diverse soiuri de grâu, pentru a vă ajuta să faceți o alegere iscusită pentru ferma dvs. A venit vremea să vă facem cunoscute caracteristicile unui alt soi, și anume FALADO. Înainte de orice, vă facem cunoscut faptul că fermierii din zona de sud a țării care l-au ales au obținut producții de până la 8390 kg/ha.

ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu
  • talia plantelor: medie (80 cm)
  • rezistență la îngheț: tolerant

TOLERANȚĂ LA BOLI

  • fuzarioză (Fusarium spp.): foarte tolerant
  • făinare (Erysiphe graminis): tolerant
  • rugina galbenă (Puccinia striiformis): tolerant
  • rugina brună (Puccinia recondita): tolerant
  • septorioză (Septoria tritici): tolerant

INDICI DE CALITATE

  • conținut de proteină: 12-13.5%
  • boabe de duritate medie
  • producții stabile an de an

RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE

  • zonare: în toate zonele de cultură ale grâului din România
  • densitatea optimă: 380-420 boabe germinabile/mp
  • perioada optimă de semănat: 15-25 octombrie

Pentru mai multe informații apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreagă ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/