Fermierii ar trebui să gândească precum piloții, pentru siguranța lor

Cercetătorii afirmă că fermierii ar trebui să înceapă să gândească precum piloții pentru a îmbunătăți siguranța în industrie.

Statisticile recente au arătat că lucrătorii din agricultură aveau de șapte ori mai multe șanse să moară decât cei de pe un șantier.

După cinci ani de cercetări pe fermieri, dr. Amy Irwin, psihologul Universității din Aberdeen, a spus că aceștia ar putea acumula informații valoroase din alte industrii.

„Schimbarea câtorva comportamente cheie ar putea face agricultura mai sigură, și ar putea începe chiar prin întocmirea unei liste de verificare pe care să o cunsulte înainte de a efectua lucrările”, a afirmat aceasta.

Printre sugestiile din lista de verificare pe care oricare mecanizator ar trebui să o aibe includ mediul inconjurator – cum ar fi conștientizarea locației liniilor electrice – și măsurile de siguranță a tractorului, precum și un kit de prim ajutor.

O serie de accidente aviatice din anii 1970 au determinat cercetătorii să constate că, atunci când piloții erau competenți și pregătiți să zboare, aceștia puteau deveni mai distrași riscând să ia nu cele mai potrivite decizii.

Dr. Irwin a spus despre lucrul în agricultură: „Cele mai multe accidente implică încarcerea în utilaje, strivirea de către utilajul instabil, precum și alte lucruri care pot pune viața mecanizatorilor în pericol, motiv pentru care considerăm acest domeniu cu adevărat periculos.”

Așadar, este necesar ca agricultorii și cei care manevrează utilajele să înțeleagă modul în care activități precum munca în echipă, prevenirea și conștientizarea situațiilor critice pot fi cruciale în salvarea vieții acestora.