Fermierii buzoienii vând produse naturale prin intermediul platformei virtuale „Coșul verde de Buzău”

Primăria municipiului Buzău a lansat platforma “Coşul Verde”, destinată încurajării consumului de legume şi fructe româneşti proaspete, din gospodariile țărănești și microfermele locale.

Accesând platforma cosulverde.de-buzau.ro, buzoienii pot comanda online legume și fructe, produse lactate și carne, chiar și miel pentru masa de Paște. Nu există limită minimă de preț pentru livrarea comenzii la domiciliul clientului.

Astfel, în pragul sărbătorilor pascale, municipalitatea a achiziționat, prin intermediul platformei, 1.500 de pachete cu alimente de bază proaspete care vor fi distribuite până vineri familiilor cu venituri foarte mici.

“Este o acţiune de mare amploare de aprovizionare directă a buzoienilor cu produse din gospodăriile ţărăneşti şi microfermele locale. Ca să fim sănătoşi, trebuie să ne hrănim sănătos. Începând de astăzi primele 1.500 de persoane, bătrâni, familii monoparentale, alte persoane defavorizate din municipiul Buzău vor primi gratuit la domiciliu pachete cu legume şi fructe sută la sută româneşti”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Primarul Constantin Toma a mai declarat că în câteva săptămâni, municipalitatea va trece la etapa a doua, de amenajare a 32 de magazine de cartier în fostele puncte de termoficare, unde fermierii şi cooperativele de agricultori îşi vor vinde produsele.

“Pasul doi va însemna realizarea fizică de magazine alimentare care să vândă exclusiv produse realizate în gospodăriile ţărăneşti şi microfermele buzoiene, iar pasul trei va însemna realizarea unui mare centru en-gros, cu toate facilităţile de depozitare, ambalare şi procesare care să vândă exclusiv produsele producătorilor locali”, a mai adăugat primarul municipiului Buzău.

Constantin Toma a ţinut să precizeze că pentru început au fost aleşi doi parteneri cu rezultate notabile, Cooperativa Agricolă “Unirea Gospodarilor” din Mihăileşti, care se bazează pe asocierea a 21 de gospodării ţărăneşti, şi Grupul “ComFortuna 93” care deţine mai multe facilităţi de stocare şi vânzare alimente en-detail, inclusiv de vânzare la domiciliu.