Fertilizarea foliară la leguminoase influentează semnificativ nivelul recoltei!

Suprafața cât mai mare a foliajului sănătos, capabil să absoarbă radiația solară cât mai eficient, este determinantă și influențează direct nivelul recoltei la leguminoase.

La leguminoasele pentru boabe, în special la mazăre, fasole și soia, apariția unor deficiențe de microelemente, printre care molibdenul și borul, pot afecta semnificativ și nivelul recoltei. Totodată, simbioza cu microorganismele fixatoare de azot funcționează mult mai eficient în cazul aprovizionării optime cu azot.

De asemenea, sistemul de apărare al plantelor poate fi influențat pozitiv prin aplicarea de tratamente foliare cu fertilizanți ce conțin siliciu.

În situații de deficiențe sau de stres, recomandăm  tratamentele foliare preventive sau curative folosind produsele:

  • FoliMAX Bmol, în doză de 1-1,25 l/ha;
  • FoliMAX Molibden, în doză de 0,5-0,9 l/ha;
  • FoliMAX BorOn Plus, în doză de 0,5-1,0 kg/ha;
  • OLEOMAX, în doza de 1,5-2,0 kg/ha;
  • FoliMAX Silicium, în doză de 0,5 litri/ha.

Pentru recolte mari, creșterea conținutului de proteine și rezistență marită la stresul abiotic, produsele de mai sus pot fi aplicate împreună cu unul dintre biostimulatorii ALGAMAX, AMINOPOWER sau ROBOOSTER.

Vezi aici ce simptome apar odată cu carența de microelemente și cum putem evita pierderile de recoltă.

Pentru mai multe informații despre oferta noastră, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicația.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO