Floppy Sprinkler, cel mai nou și revoluționar sistem de irigații din România, vă oferă ploaie la cerere!

Floppy Sprinkler LTD este o companie din mediul tehnologiei de sprinklere care a dezvoltat, patentat și marcat o nouă generație de sprinklere și sisteme de irigare aeriană. Tehnologia Floppy Sprinkler a primit recunoaștere de la instituțiile internaționale în timpul fazei de dezvoltare pentru designul inovator, ingineria apei, eficiență energetică, pentru cel mai bun produs nou în irigare și multe altele.

Tehnologia Floppy Sprinkler oferă o soluție la problemele mondiale critice de apă, reprezentând o evoluție în tehnologia irigațiilor cu un aplicator de precizie care simulează ploaia. Sistemele Floppy Sprinkler se potrivesc perfect pentru orice formă de teren sau pante abrupte, fiind un înlocuitor potrivit pentru sistemele de irigare existente.

Criza apei care se profilează a mutat accentul de la aspersoare de irigare cu eficiență scăzută, cu cerințe mari de energie, la aspersoare de irigare cu eficiență ridicată, cu cerințe de energie scăzute. Floppy Sprinkler este tehnologia de sprinklere ideală pentru a răspunde acestor nevoi.

Fermierii care au vizitat în perioada 25-28 mai a.c. expoziția AgriPlanta-RomAgroTec de la Fundulea, au putut vedea la lucru, în zona platformelor demonstrative înființate cu culturi agricole, noua tehnologie prezentă în România prin distribuitorul exclusiv Quality Green Plant. Administratorul Ioan Horga a vorbit despre avantajele utilizării acestui sistem de irigații.

“Mă bucur să vă prezint cel mai nou și revolutionar sistem de irigații din România, Floppy Sprinkler. Acesta are o serie de beneficii, pe care fermierii interesați de performanță în agricultură trebuie să le cunoască. În primul rând, debitul de apă asigurat de regulatorul de debit garantează un flux constant de apă, care se deplasează prin tubul de silicon, transformându-se în picături de dimensiuni medii, asemănătoare ploii.

Prin acest sistem se realizează o eficiență ridicată cu pierderi minime prin evaporare, datorită faptului că nu se formează ceață. Tubul din silicon este fabricat din material Silopren, care are o speranță de viață în aer liber de peste 30 de ani. Sprinkler-ul este echipat cu un controlor de debit, permițând aplicarea precisă a fertirigării și controlului dăunătorilor prin sistem.

Floppy Sprinkler este un sistem fix. În timp, s-a dovedit că este nevoie de o întreținere redusă a sistemului și are o durată de viață foarte lungă de peste 25 de ani, cel mai vechi fiind în funcțiune de peste 30 de ani. Sistemul folosește stâlpi din beton, sârmă și țeavă de polietilenă. Acest concept de design revoluționar oferă o eficiență de 89% și până la 40% mai puțină apă utilizată pe tona produsă, în comparație cu sistemele convenționale.

Sistemul de cabluri aeriene este o structură permanentă, ridicată deasupra solului, pe o înălțime cuprinsă între 3 și 6 metri, în funcție de cerințele echipamentelor mari de a se deplasa liber pe teren. Utilaje de mare capacitate pot efectua cu eficiență lucrările sub liniile de ploaie, utilizând aspersoare de 750 l/oră, cu presiune de minimum 2 bari. Fiecare aspersor este amplasat la o distanță de 12 metri unul față de celălalt.

Odată cu creșterea cererii de apă și scăderea rapidă a aprovizionării cu apă la nivel global, dezvoltarea tehnologiilor de irigare eficientă a apei este crucială. Lumea are nevoie urgentă de sisteme inovatoare de irigare pentru a putea depăși barierele care împiedică producția optimă a culturilor, cauzată de deficitul de apă”, a declarat Ioan Horga, administratorul Quality Green Plant, distribuitor unic autorizat în România al tehnologiei Floppy Sprinkler.

Aspersorul Floppy aduce prosperitate în ferme, echipând sectorul agricol cu un sistem solid de succes, cu ajutorul căruia se pot gestiona riscurile actuale și viitoare ale terenurilor și apei, sporind astfel productivitatea generală. Un sistem Floppy Sprinkler bine gestionat oferă un consum mai mic de apă, costuri mai mici cu forța de muncă, consum redus de energie și costuri de întreținere mai mici, cu o creștere semnificativă a randamentului și calității culturii. Mai multe informații despre tehnologia Floppy Sprinkler găsiți pe site-ul www.bazarulverde.ro/irigatii.