Forumul APPR salută măsurile întreprinse de autorități, dar protestul național își urmează cursul

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură profesională federativă înființată în anul 2012, formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, parte din Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări agricole din Europa, constată:

Ca urmare a solicitărilor noastre din data de 10 mai 2024, au apărut primele reacții ale autorităților în vederea soluționării unora dintre revendicările Forumului APPR.

Amintim aici de:

– suplimentarea fondurilor pentru acordarea sumei de 100 de euro/ha (cadru Ucraina) prin rectificare bugetară,

– demiterea directorului general al Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor și

– suplimentarea fondurilor alocate submăsurii 17.1 privind subvenționarea primelor de asigurare a culturilor /animalelor.

Salutăm deciziile autorităților de a găsi soluții la unele dintre revendicările Forumului APPR și ne manifestăm interesul de a urmări viitoarele acțiuni pe care acestea le vor întreprinde pentru a veni în sprijinul agricultorilor cu măsuri concrete și rezolvări pertinente.

Reamintim pe această cale că, momentan, prea puține dintre problemele cu care se confruntă sectorul și-au găsit rezolvarea.

Prin urmare, protestele naționale anunțate pentru data de 27 mai își urmează cursul, timp în care vom rămâne deschiși dialogului cu autoritățile pentru ca problemele fermierilor, deja îndelung amânate, să fie rezolvate până la capăt.

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România este o structură profesională federativă inființată în anul 2012, formată din producători agricoli și reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România. Forumul APPR furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România, și face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa.