Fructele familiei ”Enoiu”

Agenția Națională a Zonei Montane anunță, conform deciziei nr.456/20.11.2020, obținerea de către Enoiu Mironel Dorinel P.F., din comuna Mușetești, sat Stăncești-Larga, județul Gorj, a dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” pentru produsele – CĂPȘUNI și ZMEURĂ .

Domnul Enoiu Mironel Dorinel, în vârstă de 54 de ani, ne prezintă povestea dânsului: ”Am început cultura căpșunului în urmă cu 20 de ani, pe o suprafață foarte mica de teren, de aproximativ 200 m², ulterior am mărit suprafața, ajungând și la 1 ha teren cultivat. De întreținerea culturii m-am ocupat împreună cu familia: soția, copiii și socrii. În anul 2016, prin măsura 6.2., am deschis o pensiune agroturistică unde sunt promovate și fructele obținute”.

Comuna Mușetești este situată la marginea de nord a judeţului Gorj, vecină cu judeţul Hunedoara, respectiv cu municipiul Petroşani, la vest cu oraşul Bumbeşti-Jiu, la est cu comuna Crasna şi la sud cu comuna Bălăneşti. Relieful comunei Muşeteşti prezintă o armonie şi o frumuseţe rară care atrage atenţia oricărui călător.

Consumatorii de fructe pot să contacteze familia Enoiu la adresa din comuna Mușetești, sat Stăncești-Larga, nr. 94, jud. Gorj, sau să viziteze site-ul www.produsmontan.ro, site ce pune la dispoziție și promovează produsele montane certificate cu mențiunea de calitate  facultativă ”produs montan”.

Produsele montane respectă o schemă de calitate recunoscută la nivel european și sunt apreciate datorită faptului că zona montană este mult mai puțin poluată.