Grupul PPE, partenerul fermierilor în lupta pentru asigurarea bunăstării animalelor!

Grupul PPE reprezintă interesele fermierilor și va continua să fie vocea fermierilor europeni și a comunităților rurale. Partidul Popular European răspunde preocupărilor societății europene cu privire la problemele legate de bunăstare a animalelor. Milioane de animale vii sunt transportate în fiecare an pentru consum, reproducere și îngrășare, atât în Uniunea Europeană, cât și în țări terțe. Pentru a asigura bunăstarea animalelor în timpul transportului, ar trebui acordată prioritate practicilor de îngrijire aplicate în etapele de încărcare și descărcare, precum și îngrijirii în timpul călătoriei. Navele, camioanele, trenurile și avioanele pot fi ușor adaptate pentru a se asigura că animalele sunt transportate în condiții bune fără a fi supuse suferințelor fizice.În acest document de poziție, am subliniat faptul că animalele trebuie transportate în siguranță și tratate corect.

Alimentarea cu apă, ventilația și monitorizarea temperaturii, spațiul adecvat, cerințele speciale pentru animalele neînțărcate, toate aceste condiții trebuie să fie pe deplin respectate în conformitate cu Regulamentul 1/2005. Grupul PPE consideră că pregătirea profesională este cerința de bază pentru cei care manipulează animale în timpul transportului și trebuie efectuate inspecții periodice ale vehiculelor și echipamentelor. Grupul nostru politic sprijină instalarea și utilizarea sistemelor de supraveghere video pe călătorii pe distanțe lungi pentru a asigura conformitatea eficientă.

Grupul PPE încurajează norme armonizate în întreaga UE care vizează îmbunătățirea bunăstării animalelor în timpul transportului animalelor vii. Crescătorii de animale, transportatorii și comercianții au în primul rând interesul de a livra animale sănătoase în cele mai bune condiții. Sunt necesare soluții eficiente și concrete pentru o mai bună gestionare a transportului animalelor vii, fără a crea poveri suplimentare și costuri ridicate, care vor fi acoperite în cele din urmă de către consumatori. Regulamentul nr. 1/2005 poate avea un impact pozitiv asupra bunăstării animalelor în timpul transportului, dacă este pus în aplicare în mod judicios de către fiecare stat membru. Vă voi ține la curent cu evoluția acestui schimb de opinii și vă voi reda forma finală a documentului de poziție privind bunăstarea animalelor în timpul transportului, de îndată ce va fi adoptat de către Grupul PPE.