Hibrizi de porumb recomandați de ALCEDO pentru acest sezon

Porumbul este, probabil, cultura care răspunde cel mai bine la tehnologie. În anul ce tocmai a trecut am avut posibilitatea să verificăm comportamentul hibrizilor din portofoliul de SEMINȚE ISCUSITE în condiții foarte diferite de climă și sol, pe fondul unor tehnologii care să le pună în valoare potențialul genetic. Specialiștii ALCEDO recomandă 4 hibrizi de porumb, după cum urmează:

RGT HIMALAYAXX (FAO 320) este un hibrid de porumb de ultimă generație ce răspunde foarte bine densităților reduse, compensând prin productivitate.

ALEXXANDRA DUO (FAO 340) este un hibrid de porumb DUO SYSTEM – un sistem de producție inovativ, bazat pe utilizarea hibrizilor de porumb ameliorați convențional (tip CTM) cu rezistență la erbicidul STRATOS ULTRA. Tehnologia CTM permite cultivarea porumbului în sole în care avem presiune mare de buruieni graminee anuale și perene.

RGT HEXXAGONE (FAO 360) este un hibrid de porumb rustic, cu tulpină robustă ce îi oferă rezistență foarte bună la cădere și frângere, tolerant la secetă și arșiță.

DRAGSTER (FAO 380) este un hibrid de porumb de ultimă generație ce ne-a convins prin vigoarea bună la răsărire, rezistență foarte bună la cădere și productivitatea ridicată.