Hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul Saaten Union sunt stabili, productivi și performanți

În ceea ce priveşte hibrizii de floarea-soarelui din portofoliul Saaten Union, aceştia sunt recunoscuţi pentru stabilitate, productivitate, competitivitate şi performanţă, combinând foarte bine cele mai bune caracteristici agronomice: potenţial excelent de producţie, conţinut mare de ulei şi o toleranță foarte bună la secetă şi boli.

Hibrizii de floarea soarelui propuși de specialiștii Saaten Union sunt grupați în 4 categorii:

  • Gama Clearfield, cu 12 hibrizi – Sunflora CL, Suntec HO CL, Tamara CL, Marquesa CL, Subella CL, Puntasol CL, Surimi CL, Victory CL, Paraiso 102 CL, Goldy IR, Surfer CL şi Driver CL.

Goldy IR este un hibrid nou, pretabil și pentru semănat târziu sau cultura a doua, cu o timpurietate care îi oferă plasticitate ridicată. Hibridul dezvoltă plante de talie mica, cu toleranță ridicată la cădere, iar poziția semi-înclinată a calatidiului ușurează procesul de recoltare. Hibridul prezință toleranță la erbicidele pe bază de Imazamox, dar și la diverse boli precum Putregaiul (Sclerotinia sclerotiorum), Pătarea brună (Phomopsis helianthi), Mana (Plasmopara halstedii) și Lupoaia (Orobanche spp.)

  • Gama Clearfield Plus, cu 3 hibrizi – Surprise CL Plus, Lucia CL Plus si Paraiso CL Plus.                      
  • Gama Sulfo, cu 4 hibrizi – Laguna SU, Miranda SU, Alexa SU şi Davero SU.
  • Gama convenționalilor cu hibridul SURO 162 SU.

Alexa SU este un hibrid simplu, linoleic, semi-timpuriu, nou intrat în portofoliu, avantajos în condiţii intensive. El prezintă o foarte bună rezistenţă la cădere şi frângere a tulpinilor plantei. Hibridul, cu potențial ridicat de producție în cadrul tehnologiei cu erbicide cu toleranta de tribenuron-metil, prezintă o toleranță foarte bună la principalele boli ale florii-soarelui: Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Pătarea brună (Phomopsis), Mana (Plasmopara halstedii), precum şi la parazitul Orobanche cumana rasele A-F, dar şi o toleranță remarcabilă în condiții de stres hidric și termic. Alexa SU asigură eleganţa şi siguranţa culturii.

Davero SU este un hibrid nou simplu, linoleic, semi-timpuriu, cu potențial bun de producție în cadrul tehnologiei cu erbicide pe bază de tribenuron-metil. El prezintă o foarte bună rezistenţă la cădere şi frângere a tulpinilor plantei. Hibridul prezintă o toleranță excelentă la boli precum Putregaul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Pătarea brună (Phomopsis), Mana (Plasmopara halstedii), dar şi la Orobanche cumana rasele A-F. Davero SU are şi o toleranță remarcabilă în condiții de stres hidric și termic. Asigurând o productivitate ridicată, acest hibrid spune DA inovaţiei.