Hibrizii de grâu din portofoliul Saaten Union asigură producţii ridicate şi rezistenţă mare la boli!

În portofoliul comercial al companiei Saaten Union se află şi hibrizii de grâu care asigură un potenţial de producţie cu 20-25% mai ridicat decât soiurile tradiţionale precum şi rezistenţă mare la principalele boli foliare și ale spicului.

Noi am deschis pionieratul hibrizilor de grâu cu Hystar și Hyfi. Hystar va ieşi însă din portofoliul Saaten Union, având în vedere că de doi ani a intrat în comercial Hydrock, un hibrid timpuriu care asigură producţii ridicate şi rezistenţă mare la boli, fiind excelent pentru panificaţie. Compania Saaten-Union pune la dispoziţia fermierilor hibrizi de grâu cu un potenţial de producţie cu 20-25% mai ridicat decât soiurile tradiţionale. Hibrizii de grâu care definesc portofoliul companiei Saaten Union au calităţi genetice de excepţie. Datorită sistemului radicular foarte bine dezvoltat, ei valorifică eficient apa şi nutrienţii din sol. Aceştia se caracterizează printr-un comportament foarte bun faţă de bolile foliare şi cele ale spicului – făinare, fuzarioză, rugina brună, rugina neagră şi rugina galbenă. Trebuie să precizez că deţinem un portofoliu complet de soiuri şi hibrizi, practic, cea mai generoasă ofertă de varietăţi din România, pentru a aduce plus valoare culturilor agricole”, a subliniat directorul zonal de vânzări IL, Vlad Buricescu .

Hyfi face parte din clasa de panificație A. El combină excelent timpurietatea sa cu maturarea uniformă și rezistența la iernare. Are o rezistență remarcabilă la boli, în special la Fusarium.

Hydrock, un hibrid timpuriu care asigură producţii ridicate şi rezistenţă mare la principalele boli foliare și ale spicului, fiind excelent pentru panificaţie. Se pretează a fi semănat într-un interval mai mare de timp, dar până la sfârșitul lunii septembrie. Hibridul manifestă o capacitate mare de înfrățire și o rezistență bună la iernare oferind un randament ridicat, chiar și în condiții de secetă.