Întâlnirea anuală a Asociaţiei AIDER a avut loc la Slobozia

Astăzi, 19 februarie, la Hotelul Select din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, a avut loc întâlnirea anuală a Asociaţiei AIDER – Agricultura Integrată, Durabilă, Economic Rentabilă. Evenimentul a vizat prezentarea AIDER, respectiv activitatea din anul 2019 și direcțiile principale pentru 2020.

Deschiderea evenimentului i-a revenit lui Arnaud Charmetant, preşedintele AIDER, care a prezentat temele de dezbatere. A urmat Dana Poșcaş, agent de dezvoltare în cadrul AIDER, care a vorbit despre obiectivele asociației și proiectele anului 2020.

Partenerii evenimentului au fost Caussade Semences, Saaten Union, A.C.C.P.T Ialomiţa, Agro Asigurări, Michelin, Expur Groupe Avril, Finexpert şi DiverImpacts.

Specialistul Patrick Valmary a prezentat tema privind “Noua PAC, apărută ca răspuns la cerințele societății civile, care va influența în mare măsură sistemele de producție din agricultură.”

Ulterior invitații au purtat discuții despre experiențele fermierilor din sistemul ecologic, aplicabile în sistemul convențional, în contextul noii PAC.

Cornelia Pistol, Director dezvoltare cereale păioase, leguminoase şi culturi verzi Saaten Union, a trecut în revistă avantajele culturii vegetale propuse de companie. Prezentarea tehnologiilor privind covoarele vegetale şi intergrarea lor în sistemele de producție agricole a stârnit interesul invitaţilor.

Reprezentantul companiei LandMarket a prezentat softul satelitar NDVI, o aplicaţie care vine în sprijinul producătorilor agricoli cu imagini care arată gradul de dezvoltare a culturilor, măsurat prin indicele de vegetaţie.

La rândul său, Eugen Cîrstea, reprezentantul companiei Agra Asigurări, a vorbit despre asigurările agricole, venind cu detalii privind poliţele oferite de companie.

A urmat Andrei Solomon, director comercial al companiei Expur, care a vorbit despre piaţa seminţelor de floarea soarelui cu un conţinut ridicat de acid oleic (HO).

Punctul de maxim interes al eveniemntului l-a reprezentat vizita la fabrica de procesare a seminţelor oleaginoase Expur.