Kaufland și-a redus amprenta de carbon cu peste 1.457 de tone, pentru lanțul de aprovizionare, în 2023

Performanțele obținute de Kaufland, la nivel operațional, în 2023 în direcția sustenabilității sunt recunoscute pentru al patrulea an consecutiv. Compania a primit certificatul de sustenabilitate din partea CHEP România.

Acesta atestă că, în 2023, Kaufland România și-a redus amprenta de carbon cu 1.457 de tone, a evitat producerea a peste 117.000 kg de deșeuri operaționale și a economisit circa 1.250.000 dm³ de resurse de lemn.

Cu aceste rezultate, compania continuă acțiunile sustenabile în vederea reducerii impactului asupra mediului înconjurător, cu măsuri și procese concrete de tranziție către economia circulară, având ca țintă să dețină unul dintre cele mai sustenabile lanțuri de aprovizionare.

Performanțele au fost posibile cu ajutorul serviciilor CHEP, care oferă spre închiriere paleți albaștri destinați transportului de produse, în sistemul de pooling construit după principiile economiei circulare. Utilizarea paleților albaștri CHEP în locul paleților albi clasici se traduce într-o optimizare a consumului de resurse și o reducere a gradului de poluare și a cantității de deșeuri, din grijă față de mediu.

Pentru acest certificat, calculele au fost efectuate prin metodologia RDC IS014044, în conformitate cu studiul european Life Cycle Assessment, prin compararea modelului sustenabil de reutilizare prin închiriere a paleților CHEP. Life Cycle Assessment este o metodă de evaluare a impactului unui produs asupra mediului, pe parcursul ciclului său de viață.

Investițiile constante în acțiuni și proiecte de sustenabilitate, ce se regăsesc în rapoartele anulale de sustenabilitate, i-au adus companiei în 2023, pentru al șaselea an consecutiv, titlul de „Cea mai transparentă și performantă companie în direcția sustenabilității”, din sectorul de retail din România, conform CST Index.

Kaufland investește constant în acțiuni de protejare a mediului înconjurător și s-a angajat să susțină și să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), printre care se numără Viața terestră, Acțiune climatică și Consumul și Producția Responsabile.

Știați că:

  • 1.457.311 kg CO2 = ocolul Pământului de 33 de oricu camionul.
  • 117.102 kg de deșeuri= 28 de camioane de deșeuri.
  • 1.249.534 dm³ de lemn = 1207 de copaci salvați.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 155.000 de angajați și o rețea de 177 de magazine în România. În 2023, Kaufland România a primit pentru a cincea oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.