KWS – un partener mereu alături de fermierii din România

COVID-19 aduce îngrijorare în rândul fermierilor din România, privind aprovizionarea cu sămânţă pentru campania de primăvară, suprafeţe mari de teren fiind supuse riscului de a rămâne necultivate. 

Multe dintre companiile producătoare au anunţat deja lipsa disponibilităţii unor cantităţi importante de sămânţă, datorită blocajelor pe termen nedeterminat, în ţări precum: Italia, Franţa şi SUA. În acest context dorim să aducem câteva precizări menite să confere linişte fermierilor în privinţa seminţelor pentru culturile de porumb şi floarea soarelui.

Suntem pregătiţi să vă punem la dispoziţie seminţele necesare

Este unanim recunoscut că noi, KWS Seminţe România, suntem singura companie multinaţională din agribusiness care şi-a dezvoltat începând cu mulţi ani în urmă, programe de ameliorare, de creare a hibrizilor de porumb pentru fermierii de aici şi nu numai, prin înfiinţarea la Alexandria a Staţiunii de Cercetare şi Ameliorare. Rezultatele extraordinare obţinute (hibrizii performanţi, cu productivitate şi caracteristici remarcabile) ne-au determinat să producem sămânţa de porumb tot aici, în România, în staţia proprie de la Siliştea, Brăila, dedicată procesării şi condiţionării seminţelor. Aşadar, desfăşurăm în ţară toate procesele necesare, de la crearea hibrizilor cu genetică performantă, amelioraţi pentru condiţiile pedoclimatice şi de tehnologie specifice fermelor din România, multiplicare, testare în parcele dedicate, urmărirea evoluţiei în ferme şi chiar serbarea succesului alături de fermieri în cadrul unor evenimente pe care sperăm să le putem relua cât mai curând.

Anual, producem suficientă sămânţă care să ne asigure necesarul corespondent gradului de acoperire internă, dar şi al altor pieţe din vecinătatea ţării noastre, parţial. Un an 2019 extraordinar pentru producerea de sămânţă în România, ne situează în acest sezon 2020, într-o poziţie extrem de favorabilă faţă de partenerii noştri, KWS România având disponibilitate de sămânţă pentru culturile de porumb şi floarea soarelui.

Proximitatea – un avantaj pentru toţi partenerii KWS

Suntem capabili să întindem o mână de ajutor partenerilor noştri dintotdeauna pentru a nu fi puşi în situaţia de a lăsa terenul necultivat din cauza lipsei seminţelor. Nu putem spune că avem capacitatea de a asigura toată cantitatea de sămânţă care să acopere deficitul vehiculat, estimările oficiale fiind de 120.000 unităţi la porumb şi 100.000 saci la floarea-soarelui, dar putem acoperi un procent important din acesta, în special la cultura porumbului. În acest sens am repartizat către partenerii noştri din reţeaua de distribuţie, de pe întreg teritoriul ţării, cantităţi importante de sămânţă de porumb, pe grupe de maturitate specifice fiecărei regiuni, venind în întâmpinarea fermierilor cu produse care corespund cerinţelor lor atât din punct de vedere al performanţei hibrizilor, dar şi al calităţii seminţei.

Suntem mândri că putem oferi mereu soluţii, iar seminţele noastre sunt gata de livrare, pentru ca fermierii români să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de normalitate. O ştim deja: fermierii sunt obişnuiţi cu impredictibilitatea. De aceea ne dorim să putem spune că suntem pregătiţi şi pentru această situaţie de grea cumpănă. Împreună, vom continua să facem performanţă!

Aşteptăm mesajele dvs. pe Facebook / KWS România, pe mail la office@kws.ro, la telefon 021 315 42 80 sau la oricare dintre reprezentanţii noştri.
www.kws.ro