Legumicultorii solicită subvenții integrale în Programul Tomata

Uniunea Salvăm Țăranul Român „a solicitat Guvernului Românie, Domnului Prim Ministru Ludovic Orban, Domnului Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale ca la rectificarea bugetară să fie alocate fondurile necesare pentru ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, ajutor acordat în baza Hotărârii nr. 248/2020, cât și pentru ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi acordat în baza Hotărârii nr. 202/2020”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii.

„Solicitarea noastră vine ca urmare a faptului că în acest an au existat și există constrângeri în ceea ce privește comercializarea tomatelor ca urmare a pandemiei COVID19 în urma căreia sectorul HORECA a avut foarte mult de suferit, dar și ca urmare a faptului că au scăzut vânzările în piețele agro-alimentare”, susțin legumicultorii.

Uniunea Salvăm Țăranul Român este o uniune fără personalitate juridică în cadrul căreia s-au asociat în vederea unei mai bune reprezentări a intereselor economice și sociale cooperative agricole, federații sindicale, asociații ale producătorilor de legume.