Limagrain, noul lider în Europa la cultura de rapiță, prezent la Agribusiness 4.0

Limagrain Romania va susține în cadrul celui mai mare târg de agricultură virtuală, Agribusiness 4.0, ediția a II-a, în prima zi de eveniment pe 20 mai, un workshop dedicat lansării campaniei de toamnă și a prezentării de hibrizi strategici de rapiță și soiuri premium de grâu și orz.

Cu peste 25 de ani de investiții în cercetarea rapiței și o mare rețea de testare în peste 20 țări, Limagrain Europe creează varietăți de înaltă performanță care permit fermierilor să îndeplinească provocările de protecție a mediului.

Specialiștii Limagrain Romania, Roxana Găman, Marketing Manager, Adelin Damian, Maize & Cereals Product Manager și Mariana Gheorghe, Oleic Crops Product Manager, vor susține workshop-ul dedicat lansării tuturor categoriilor de produse din campania de toamnă – grâu, rapiță, orz și orzoaică și vă așteaptă alături în intervalul orar 10-12.

Participanții sunt înscriși automat la concursul organizat în cadrul evenimentului și pot câștiga unul din cei 3 saci cu hibridul LG Architect de la Limagrain.

LG ARCHITECT, cultivat în peste 20 de țări, înregistrat în anul 2016, a devenit noul reper de pe piață în doi ani, prin integrarea a 3 avantaje cheie: rezistența la TuYV (Virusul galben de ridichii), rezistența la scuturarea silicvelor și potențialul de producție ridicat, împreună cu un comportament bun la îngheț și la stresul hidric.

LG AMBASSADOR, cultivat în peste 10 țări, a deschis o nouă categorie de hibrizi, cu caracterul inovativ N-FLEX, care optimizează azotul disponibil în timpul ciclului de creștere, pe lângă celelalte caractere inovative care definesc genetica LG.

Limagrain vine în întâmpinarea fermierilor cu semințe certificate, seminţe de calitate superioară şi pregătește pentru toamnă, hibrizi testaţi şi adaptaţi pentru toate zonele de cultură a rapiţei de toamnă din România: semi-timpurii, semi-tardivi și timpurii, caracterizați prin vigoare bună la pornirea în vegetație, toleranță deosebită la secetă si potențial de producție foarte ridicat: LG AVIRON, LG ARTEMIS, LG ASPECT, ARSENAL, ARTOGA, LG CONSTRUCTOR CL și LG CARLTON CL.

„În România suntem cel mai important jucător pe piața de cereale, genetică străină și nu am fi reușit să atingem această performanță fără investiții în departamentul de cercetare și dezvoltare și venim în fiecare an cu cel puțin 1-2 soiuri noi adaptate condițiilor pedo-climatice din România. La Dâlga, deținem cel mai mare centru de cercetare în câmp din Europa Centrală și de Sud-Est, unde sunt testate anual 400 de souri  de grâu din portofoliul LG, cât și soiurile de grâu din portofoliul principalilor competitori de pe piață. Toate soiurile de grâu sunt testate în condiţiile pedoclimatice din România, pe o perioadă de cel puţin cinci ani, atât în zonele secetoase şi cu soluri de slabă calitate, cât şi în zonele cu soluri care au o bună aprovizionare cu apă și de calitate superioară. Anul acesta vom avea la comercializare următoarele soiuri de grâu, ALHAMBRA, LG ASCONA, LG ABSALON, LG APILCO, AVENUE, ANAPURNA, ALCANTARA, AIRBUS, APACHE si alte soiuri de orz și orzoaica: LG ZEBRA, LG ZANZIBAR, CALYPSO, CASANOVA” – Echipa Limagrain România. 

Înscrierile la eveniment pot fi făcute pe site-ul: https://virtualagro.ro.