Locul ideal pentru plantarea legumelor în propria grădină!

Un element important pentru plantarea legumelor în grădină este alegerea potrivită a locului. Poziţionarea corectă a spațiului de creștere a legumelor este esenţială în dezvoltarea ulterioară a culturii.

Sigur, este recomandat să alegem un loc însorit. Însă trebuie să ţinem cont de faptul că legume precum: castraveţi, dovleci, tomatel sau ardei sunt iubitoare de căldură iar rădăcinoasele – morcovi, țelină, păstârnac  tolerează mai bine umbra. Aşadar, un loc  însorit dimineața și cu umbră după-amiaza poate fi un loc ideal pentru creșterea legumelor în grădină.

Este recomandat, ca înainte de plantarea legumelor să se facă testarea solului din punct de vedere a nutrienţilor, a pH-ului și de ce nu a materiei organice, pentru a ne asigura că arealul este unul de calitate și potrivit pentru culturile programate.

De asemenea, locul de plantare al legumelor în grădină trebuie protejat pe de o parte prin împrejmuire pentru a ține animalele la distanță, fie prin crearea unui climat favorabil culturilor. Copacii înalți din împrejurimi păstrează umbra în zilele caniculare și protejează suprafața în caz de vânturi puternice sau ploi cu grindină. Sunt  doar câteva aspecte de luat în calcul la amenajarea grădinii de legume, care chiar dacă nu are un spaţiu generos ne poate oferi satisfacţia unor legume proaspete şi de calitate!