Mălini emblema ospitalității și respectului oamenilor!

Bucovina, un ţinut fascinant prin istoria locului şi a oamenilor, prin armonia peisajului este una dintre cele mai frumoase zone carpatice. Bucovina sau Ţara Fagilor asa cum i se mai spunea este prin excelenţă o vatră păstrătoare a unor valori spirituale şi materiale unice prin specificul lor.

Zona este apreciată și  pentru numeroasele mănăstiri construite de foștii domnitori precum Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Petru Rareș si Alexandru Lapușneanu fiecare având ceva specific: Humor culoarea roșu, Voroneț-albastru, Sucevița-verde și Moldovița-galben.

Bucovina reprezintă una dintre cele mai populare zone ale României care impresionează prin caracterul său istoric, geografic și turistic, dar și prin monumentele de arhitectură cu fresce interioare și exterioare din acest colț de țară ce au fost trecute în Patrimoniul UNESCO.

Din zestrea așezărilor bucovinene face parte și Comuna Mălini care a primit oficial la începutul acestui an statutul de stațiune turistică de interes local..

Comuna Mălini face parte din fostul Domeniu al Coroanei Regale, fiind  locul unde s-a făurit faimosul Drum al Talienilor, cu destinație militară și comercială, șosea montană care s-a reconstruit la începutul secolului XX.

Pe lângă frumusețile naturale ale Munților Stânișoarei, localitatea este cunoscută ca fiind și locul de naștere al poetului Nicolae Labiș.

Tot din Mălini apreciatul tenor, care a cucerit întreaga lume, Teodor Ilincăi, tânăra interpretă de muzică populară Adriana Nistor, Maria Cârjă un excelent  manager corporatist și președinte al asociației AISR dar și colega noastră jurnalist de presă scrisă și televiziune LarissaLoredana Sofron – Dinu, personalități care excelează prin valoare, dragoste și credință.

Vorbim de Mălini ca o regiune istorică și culturală importantă a țării, o emblemă a ospitalității și respectului oamenilor care poate concura cu  orice alta zonă civilizată a Europei. Să ne trăiți oameni frumoși cu suflete curate pentru că sunteți o mândrie a României și un exemplu care ne face cinste cu onoare și demnitate.