MASCHIO GASPARDO S.p.A: cifra de afaceri pentru 2023 de 425,1 milioane de euro și EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creștere cu 7%

Inovația tehnologică și alianțele strategice au fost motoarele rezultatelor pozitive din 2023

MASCHIO GASPARDO S.p.A., lider mondial în sectorul producției de mașini agricole, anunță rezultatele situațiilor sale financiare consolidate pentru anul 2023. Într-un mediu economic complex, compania și-a demonstrat capacitatea de a-și continua cu determinare calea de creștere prin investiții specifice.

Cifra de afaceri consolidată a grupului pentru anul 2023 a ajuns la 425,1 milioane de euro, înregistrând o EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creștere cu 7% față de 2022. Aceste rezultate reflectă capacitatea MASCHIO GASPARDO de a se adapta în mod eficient la dinamica pieței și la fluctuațiile prețului materiilor prime. Cu un profit consolidat al grupului de 25,6 milioane de euro, față de 26,3 milioane de euro în 2022, aceste cifre confirmă poziția economică și financiară solidă a MASCHIO GASPARDO și subliniază orientarea companiei către o creștere durabilă și inovație în sectorul agricol.

În 2023, alianțele strategice, cum ar fi acordul cu Grégoire Besson, o companie franceză lider în proiectarea și fabricarea de pluguri și echipamente de prelucrare conservativă a solului, împreună cu deschiderea unei noi filiale în Marea Britanie, au subliniat angajamentul MASCHIO GASPARDO față de o politică comercială puternic expansivă. Lansarea semănătorii de cereale „OPERA” în cadrul Agritechnica 2023, principalul târg internațional de profil, a consolidat poziția MASCHIO GASPARDO ca furnizor principal de soluții complete pentru toate fazele ciclului agronomic. Această semănătoare combinată, rezultat al unei colaborări cu Școala italiană de design (SID), este proiectată pentru a funcționa pe diferite tipuri de sol, permițând efectuarea mai multor operațiuni într-o singură trecere și reducând semnificativ timpul de lucru pe câmp, în conformitate cu principiile agriculturii de precizie.

În plus, în 2023 a fost aprobat primul Raport de sustenabilitate, al cărui scop este de a oferi o raportare nefinanciară cu privire la politicile și acțiunile întreprinse de MASCHIO GASPARDO în ceea ce privește principalele aspecte ESG (mediu, social și guvernanță). Raportarea privind sustenabilitatea continuă și în 2024. În același timp, a fost pregătit un plan de afaceri care ia în considerare și aspectele legate de aspectele ESG importante, care pot contribui la generarea unor efecte pozitive economice, de mediu și sociale.

Mirco Maschio, Președintele MASCHIO GASPARDO, a declarat: „Rezultatele din 2023 reflectă angajamentul nostru continuu față de inovația tehnologică, un instrument esențial pentru a fi competitivi pe piața globală de astăzi. Ne angajăm zi de zi să sprijinim fermierii cu soluții avansate care cresc productivitatea și durabilitatea în câmp, în perfectă concordanță cu viziunea noastră de viitor: o agricultură care utilizează tehnologii din ce în ce mai moderne cu un impact redus asupra mediului.”

Andrea Maschio, Președintele Maschio Holding, a adăugat: „Aș dori să le mulțumesc tuturor angajaților noștri care, cu mult profesionalism și dedicare, au depășit provocările din 2023. Capitalul uman este o valoare de bază pentru compania noastră. Capacitatea de adaptare la piață și viteza de reacție la nevoile clienților noștri reprezintă baza rezultatelor noastre.”

Luigi De Puppi, CEO, comentează: „Rezultatele financiare pentru 2023 confirmă capacitatea companiei de a gestiona situații complexe și de a continua pe calea creșterii sale. Investițiile continue în soluții tehnologice inovatoare, în dezvoltarea competențelor și în alianțe strategice sunt esențiale pentru a ne construi viitorul, chiar și în fața unui mediu economic dificil, cum este cel actual.”

Informații despre MASCHIO GASPARDO S.p.A.

MASCHIO GASPARDO este un jucător la nivel mondial în producția de utilaje pentru prelucrarea solului, semănat, fertilizare, tratarea culturilor, întreținerea spațiilor verzi și prelucrarea furajelor. Înființată în Campodarsego (PD) în 1964 de frații Egidio și Giorgio Maschio, MASCHIO GASPARDO are 2.000 de angajați în întreaga lume în 8 unități de producție, dintre care 3 în străinătate – China, India și România – și în 13 sucursale comerciale (Italia, Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Regatul Unit, China, India și România). FRIULIA S.p.A., Societatea Financiară Regională Friuli Venezia Giulia, activă din 1967 în promovarea dezvoltării economice a teritoriului, deține o participație de 6,71% din capitalul MASCHIO GASPARDO, confirmându-se ca partener financiar strategic pentru compania din Campodarsego.