Ministrul Petre Daea participă la Consiliul AGRIFISH

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre DAEA, va participa în data de 21 noiembrie 2022 la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care va avea loc la Bruxelles.

Pe ordinea de zi a ședinței se vor regăsi aspecte importante pentru sectorul agricol românesc: noua strategie a Uniunii Europene pentru păduri pentru 2030, aspecte agricole privind refacerea naturii, îngrășămintele și securitatea alimentară, tranziția energetică a pescuitului și acvaculturii.

Miniștrii vor discuta despre progresele înregistrate în punerea în aplicare a noii strategii a UE pentru păduri pentru 2030 și vor desfășura un schimb de opinii cu privire la acțiunile întreprinse la nivelul UE și la nivel național.

În cadrul reuniunii, se va desfășura un schimb de opinii cu privire la recenta comunicare a Comisiei privind îngrășămintele, publicată la 9 noiembrie 2022.

Delegația spaniolă îi va informa pe miniștri despre necesitatea de a asigura disponibilitatea și accesibilitatea financiară a îngrășămintelor, ca bază pentru securitatea alimentară.

Comisia le va comunica miniștrilor un plan de acțiune concret pentru promovarea tranziției energetice a sectoarelor pescuitului și acvaculturii.

Totodată, oficialii europeni vor primi informații din partea Comisiei cu privire la rezultatele Conferinței UE privind bioeconomia, care a avut loc în perioada 6-7 octombrie 2022 la Bruxelles.