Noua combină New Holland CR11 a fost prezentată, în premieră la Agritechnica!

Utilajul de recoltat ce reprezintă viitorul fermelor la nivel de eficiență și automatizare este atracția expoziției Hanovra, din Germania.

Noua combină New Holland CR11, utilajul care a primit anul acesta singura medalie de aur pentru inovație în cadrul Agritechnica 2023.

Combina CR11 reprezintă viitorul sistemelor de recoltat la nivel mondial, având și o capacitate uriașă de lucru, cu un motor de 775 de cai putere și un buncăr de 20.000 de litri, cu o viteză de descărcare de 210 l/s. Mai mult, pentru această mașină agricolă, cei de la Michelin au dezvoltat anvelope speciale.

Cea mai importantă caracteristică a noii combine New Holland este reprezentată de tehnologia ce permite pierderi de aproape 0% la recoltare. Această performanță a fost atinsă de inginerii New Holland care, pornind de la tehnologia combinei CR10.90, au gândit un utilaj nou, cu 90% din componente proiectate customizat, adică cu peste 8.000 de componente nou dezvoltate.

În forma prezentată la Agritechnica, noua mașină de recoltat este dotată cu un heder de 15 metri lungime produs de MacDon pentru New Holland pentru a contribui la productivitatea și eficiența generală a noii combine. Combina CR11 va fi produsă în serie în fabrica New Holland din Zedelgem, Belgia.