Noul director general al Romsilva a preluat mandatul în prezența ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a participat la finalul săptămânii trecute, la sediul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, la preluarea mandatului provizoriu de director general al instituției de către George Mierliță, după ce mandatul exercitat de Teodor Tigan a încetat la 31 decembrie 2021.

În cadrul evenimentului, Teodor Țigan a făcut un scurt bilanț al mandatului sau, iar noul director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, George Mierliță, numit cu un mandat provizoriu de patru luni, și-a expus principalele obiective manageriale.

George Mierliță a absolvit, în 1996, Facultatea de Silvicultura și Exploatări Forestiere din cadrul Universității ”Transilvania” din Brașov și a activat ca inginer silvic, între 1996 – 2000 și 2005 – 2021, în cadrul Direcției Silvice Vâlcea, iar intre 2000 și 2005 în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Cinegetic Craiova și Ramnicu Vâlcea. La 1 octombrie 2021, George Mierliță a fost numit Secretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, funcție deținută până la 31 decembrie. De asemenea, George Mierliță a fost cadru didactic asociat al Facultății de Horticultură a Universității din Craiova și al Liceului Tehnologic Forestier Râmnicu Vălcea din anul 2013. Este căsătorit și are doi copii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale, precum și 12 herghelii de stat. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.