“Nu se poate ajunge la performanță fără a face parte dintr-o echipă care să funcționeze pentru aceleași obiective comune!”

Interviu cu Despina Leveanu, Grower Marketing Manager Industrial Crops, Bayer CropScience România

Cum s-a derulat evoluția dumneavoastră profesională în agribusiness?

Am avut șansa ca imediat după absolvirea facultății de Biotehnolgii din cadrul USAMV să ocup o poziție suport în cadrul unei companii din domeniul agricol. Și spun șansă, pentru că la momentul acela, pasionată fiind de genetică, microbiologie, mi-ar fi plăcut să lucrez într-un laborator de cercetare. În schimb, am descoperit un domeniu pasionant în care timp de 19 ani am reușit să mă dezvolt alături de oameni profesioniști de la care am avut foarte multe de învățat.

Care sunt elementele motivaționale în cariera dumneavoastră și care este filosofia de business după care vă ghidați?

Pasiunea pentru activitatea în care sunt implicată, care mă îndeamnă să fiu la curent cu cele mai recente informații, să învăț în mod constant lucruri noi din domeniu pentru a putea avea un impact pozitiv, este determinantă. De asemenea, un lucru important este echipa – nu cred că se poate ajunge la performanță fără a face parte dintr-o echipă care să func­ționeze pentru aceleași obiective comune.

Cât de solicitantă și provocatoare este activitatea în agribusiness?

Provocarea vine ca urmare a faptului că activăm într-un mediu în continuă schimbare, fie că vorbim despre adaptarea la condițiile meteorologice, politice sau economice. Rolul nostru este să înțelegem provocările la care sunt expuși fermierii și să indentificăm cele mai bune soluții că să-i ajutăm să le soluționeze, cum ar fi: adaptarea portofoliului astfel încât să minimizăm impactul negativ al secetei, soluții sustenabile pentru o agricultură durabilă, adoptarea soluțiilor digitale pentru monitorizarea culturilor.

Ce sfaturi le oferiţi tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Agricultura este o provocare și ca în orice alt domeniu pot fi suișuri și coborâșuri. Cheia este perseverența. Un lucru pe care l-am învățat în activitatea profesională este acela că este în regulă să mai și greșești. Este un mod în care poți înțelege dintr-o altă perspectivă lucrurile, să te repliezi și să îți realizezi obiectivele propuse.

În încheiere, vă rugăm să transmiteţi un mesaj de suflet tuturor femeilor din agricultură.

O primăvară frumoasă, cu multe realizări! Să sărbătorim fiecare succes și să învățăm din fiecare experiență.