“Privind în urmă, veți realiza că obstacolele pe care le-ați trecut au fost doar un indiciu că sunteți pe drumul cel bun!”

Interviu cu Florentina Georgescu, Lead QC Lab, Bayer CropScience

Cum s-a derulat evoluția dumneavoastră profesională în agribusiness?

Pot spune că evoluția mea profesională se derulează în paralel cu dezvoltarea agribusiness-ului în România. Am avut șansa ca în cei peste 20 de ani de activitate în acest domeniu să fiu martoră la evoluția agriculturii în toate sectoarele ei, să pot accesa tehnologia la cel mai înalt nivel și să colaborez cu cei mai buni specialiști din domeniu și prin aceasta, să contribuim și noi la această evoluție.

Care sunt elementele motivaționale în cariera dumneavoastră și care este filosofia de business după care vă ghidați?

Dorința de a schimba situația de facto în mai bine, de a aduce plus valoare în domeniul de activitate în care activez și perseverența transpusă prin acțiuni concrete în mod continuu s-au dovedit în timp elemente esențiale în atingerea obiectivelor. Este esențial să înțelegi că orice reușită înseamnă multă pasiune, muncă și determinare. Fără o asu­mare conștientă a tuturor acestor elemente nu mă pot gândi la succes profesional. 

Primiți și oferiți cunoaștere, întregul parcurs al vieții noastre este o continuă lecție, societatea evoluează, tehnologia evoluează, noi evoluăm atât personal cât și profesional, este deosebit de important să înțelegem că evoluția noastră este interconectată cu evoluția celorlalți și doar mergând împreună pe același drum vom reuși.

Nicolae Iorga spunea: “Înțelepciunea vieții e simplă: Fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte”. Aceasta este filosofia pe care o aplic atât profesional cât și personal.

Cât de solicitantă și provocatoare este activitatea în agribusiness?

Domeniul acesta este în continuă mișcare și transformare, provocările sunt frecvente și vin din diferite direcții, însăși mediul înconjurător, clima se schimbă de la un an la altul. Rolul nostru este de a ne adapta la toate aceste schimbări și a găsi soluții viabile care să susțină performanța în această activitate.

Ce sfaturi le oferiţi tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Începeți cu o pregătire temeinică. Fără o bază solidă nu poți construi ceva temeinic și durabil în timp, cu atât mai puțin o carieră de succes. Nu vă temeți să încercați lucruri noi, veți realiza că aveți resurse interioare extraordinare ce așteaptă să fie utilizate. Dați dovadă de flexibilitate și adaptabilitate, activitatea din agribusiness este în continuă schimbare și aceste două atribute sunt absolut obligatorii. Fiți răbdătoare și reziliente, reușitele nu vin peste noapte, însă atunci când vă veți atinge obiectivele propuse, privind în urmă, veți realiza că toate obstacolele pe care le-ați trecut au fost doar un indiciu că sunteți pe drumul cel bun.

În încheiere, vă rugăm să transmiteţi un mesaj de suflet tuturor femeilor din agricultură.

Tuturor acestor femei puternice, frumoase, inteligente, sensibile, perseverente, hotărâte și determinate să perfecționeze și să transforme domeniul agribusiness în România, le doresc o primăvară frumoasă și un an extraordinar!