Nutriţie şi fertilizare la Ziua Porumbului!

Ameropa la Ziua Porumbului

Compania Ameropa a fost reprezentată de experul tehnic Markus Salmen care a vorbit despre cei doi biostimulatori Amer 6.3 și Amer Micro, produse dedicate performanței în agricultură, care poartă semnătura Ameropa Grains.

Amer 6.3 și Amer Micro, produse natural marca Ameropa, sunt utilizate la culturile de porumb, cereale, rapiță și floarea soarelui. Amer 6.3 și Amer Micro – aminoacizi de origine animală – se produc prin procesul de hidroliză, astfel obținându-se aminoacizi liberi și peptide. Diferența dintre aminoacizii de origine animală și cei de origine vegetală constă în reducerea substanțială a timpului de absorbție de către plante a tuturor microelementelor și a macroelementelor. Astfel, prin utilizarea acestor două produse marca Ameropa timpul de absorbție se reduce la numai 2 ore, față de 15 zile  în cazul în care s-ar aplica aminoacizi de origine vegetală.

Prin folosirea produselor Amer 6.3 sau Amer Micro se reduce stresul la nivelul plantelor, generat de îngheț-dezgheț, băltiri, temperaturi ridicate coroborate cu secetă pedologică, permițând acestora să crească și să se dezvolte normal, cu un ridicat potențial calitativ și cantitativ. Produsele companiei Ameropa Grains vin în sprijinul tuturor fermierilor români, pentru ca aceștia să poată duce la bun sfârșit culturi care să genereze producții ridicate și calitative, cu un conținut extrem de redus de nitrați (nitriți, nitrozamine).  Aceste produse stimulează totodată nutriția și fertilitatea solului, cresc toleranța la condiții climatice extreme, potențează activarea enzimelor și, nu în ultimul rând, produsele au efect și de surfactant”, a explicat specialistul.

zp ameropa

ROfert la Ziua Porumbului

Reprezentantul ROfert, dr. ing. Claudiu Neculae a vorbit despre importanţa îngrăşămintelor foliare premium dezvoltate şi intrate în portofoliul comercial al companiei.

“Îngrășămintele lichide foliare se aplică pentru a asigura corecția carențelor nutritive ale plantelor și pot rezolva în timp scurt această problemă pentru carențele provocate de factori climatici, tehnologici sau de sol. Absorbția elementelor nutritive de către plante este completă și rapidă. Gradul de absorbție se apropie în multe cazuri de 100%. În compoziția chimică a îngrășămintelor lichide foliare premium intră multe microelemente cu rol esențial în nutriția plantelor, mai ales atunci când se dorește obținerea unor producții mari și calitative. Aceste microelemente esențiale nu se găsesc de obicei în cantități suficiente nici în sol și nici în majoritatea îngrășămintelor chimice de sol utilizate. Graţie calității materialelor prime folosite și a tehnologiei de fabricare, îngrășămintele foliare marca ROfert au avantajul că nu sunt toxice, nu sunt poluante, nu sunt corozive, se manipulează ușor și sunt practice”, a spus specialistul.

Holland Farming la Ziua Porumbului

Daniela Copăceanu, reprezentantul companiei Holland Farming, a ţinut să sublinieze rolul îngrăşămintelor chimice cu eliberare controlată pentru fertilizarea de bază, a îngrășămintelor hidrosolubile și foliare pentru fertilizările faziale, importanţa utilizării biostimulatorilor de creștere și dezvoltare, precum şi a produselor pentru culturile ecologice, nutrienți și tratamente, evidenţiind produsul superconcentrat Cropmax din portofoliul comercial.

zp cropmax

Azomureş la Ziua Porumbului

Răzvan Dumitrescu, consultant tehnic al companiei Azomureş pe zona de sud a României, a trecut în revistă misiunea companiei.

“Azomureș este principalul producător de fertilizanți pentru agricultură, cu un portofoliu de produse care acoperă nevoile fermierilor din România, asigurând în același timp soluții de fertilizare și pentru agricultura altor țări. Misiunea noastră este să devenim compania cea mai dinamică din regiune, asumându-ne rolul de a produce și livra în mod sustenabil îngrășăminte de calitate pentru agricultura de azi și de mâine. Fertilizarea aici, la Orezu, s-a realizat cu azotat de amoniu 240 kg/ha, NPK 16-16-16 300 kg/ha și NPK 20-20-0+Zn 210 kg/ha. Din cauza secetei şi arşiţei din acest an, rezultatele în loturile de porumb, din păcate, chiar dacă s-au utilizat hibrizi de top, tratamente de fertilizare şi protecţie, nu au fost deloc bune”, a remarcat Răzvan Dumitrescu.