Oferă o bună protecție plantelor de grâu aflate la început de drum cu LANGIS

De la an de an, suprafața pe care se cultivă grâul de toamnă este tot mai mare. Nu există ferma în a cărei structură de culturi să nu fie această plantă de cultură. Neefectuarea tratamentului semințelor de cereale păioase cu un insecticid, mai ales în cazul grâului cultivat după grâu, favorizează creșterea populațiilor de dăunători din sol, situație ce poate conduce la compromiterea culturilor de cereale.

De ce trebuie să tratăm sămânța? De ceva timp ne confruntăm cu un atac din ce în ce mai puternic al viermilor sârmă, chiar în zone în care dăunătorul nu era prezent. Cauzele care au dus la propagarea dăunătorului sunt multiple, începând cu rotația, condițiile climatice și, nu în ultimul rând, eficacitatea produselor utilizate în tratamentul seminței.

Cu ce insecticid putem trata sămânța? Specialiștii ALCEDO recomandă pentru acest sezon LANGIS, insecticid destinat tratamentului semințelor de grâu, orz, dar și porumb și floarea soarelui, pentru combaterea viermilor sârmă (Agriotes spp.).

Este omologat la cereale păioase în doză de 2,5 l/t sămânță. LANGIS acționează prin ingestie și contact, dar are și un efect repelent asupra viermilor sârmă și a altor dăunători din sol. Insecticidul LANGIS, sub formă de emulsie, combină proprietățile repelente ale cipermetrinului, cu o formula unică, ce oferă o „zona de protecție” în jurul semințelor tratate, distrugând sau îndepărtând dăunătorii, fară a afecta germinația semințelor.

Deoarece piretroizii, așa cum este și cipermetrinul, sunt expuși unei degradări mai accelerate în funcție de condițiile din sol (pH, umiditate, temperatură), pentru protecția mai îndelungată a substanței active și îmbunătățirea efectului insecticid, recomandăm folosirea la tratamentul seminței și a fertilizantului MICROFERT U, în doză de 2,5 l/t sămânță.