Oficiul Fitosanitar Bihor a emis un buletin de avertizare pentru combaterea dăunătorului – omida păroasă a dudului !

Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea dăunătorului – omida păroasă a dudului (Hyphantria cunea) –  generaţia I la toate speciile de pomi  fructiferi, arbori ornamentali aliniamente drumuri , parcuri. Se mai combat: afide, minatoare. tratamentul folosind unul din produsele:

1.  FASTAC 10 EC – 0,02%    sau

2.  KARATE ZEON  –  0,015%   sau

3.  BACTOSPEINE DF  – 1 kg/ha sau

 4.  CALYPSO 480 SC – 0,02%.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: La apariţia larvelor. Dăunatorul se poate combate şi prin îndepărtarea lăstarilor atacaţi prin tăieri mecanice cu foarfecă.

 La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire, de pe eticheta produsului. După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluția rezultată golindu-se în rezervorul mașinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului.                                                                                                              Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informațiile privind utilizarea produselor de protecție a plantelor de către utilizatorii profesioniști vor fi completate la zi în Registrul de evidență a tratamentelor şi păstrate cel puțin 3 ani.