Orezu 2020 – Caussade Semences la Ziua Porumbului!

Despre hibrizii de porumb din portofoliul companiei Caussade Semences a vorbit Mircea Tudor, director regional.

“Suntem prezenţi la Ziua Porumbului în această platformă de testare cu 4 hibrizi cu maturități diferite si un concept. Primul produs este un concept şi se numește Hi Corn CS si este disponibil in doua grupe FAO, 350 FAO si  450 FAO. El este  creat din doi hibrizi cu maturități diferite pentru a mări perioada de înfloririt și a evita astfel pierderile cauzate de arșiță. Cel de al doilea hibrid, Topkapi, a înregistrat rezultate bune pe grupa sa de maturitate, FAO 390. Un alt hibrid este și Querci CS, grupa FAO 420, dedicat culturii de porumb pentru boabe. Hibridul Gasti CS, FAO 450, este un veteran al Zilei Porumbului. Ultimul hibrid din această platformă este Pescali CS, FAO 410, foarte bine adaptat condițiilor din țara noastră. Specialiştii Caussade Semences se preocupă constant să ofere fermierilor soluții atât pentru siguranța producției, cât și pentru creșterea veniturilor. Pe partea de porumb acoperim toate nevoile fermierilor”, a evidenţiat Mircea Tudor.

HI CORN CS 350 – 450

HI CORN CS reprezintă asocierea dintre doi hibrizi de porumb cu material genetic diferit, special creați pentru acest concept inovator, care aparțin aceluiași segment de maturitate.

Reduce riscul cauzat de variația condițiilor pedo-climatice, contribuind la creșterea randamentului de producție, dar și la îmbunătățirea rentabilitații economice. Reduce riscul pierderii viabilității polenului prin compatiblilitatea perfectă dintre cei doi hibrizi. De asemenea, prezintă o stare fitosanitară excelentă pe tot parcursul perioadei de vegetație.

Topkapi CS (FAO 390) prezintă o stabilitate a producţiilor, un raport excelent randament-maturitate şi o stare fitosanitară bună. Este recomandat pentru Câmpia de Vest, sudul ţării, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Pescali CS (FAO 410) are un număr mare de boabe pe ştiulete şi pierde rapid apa din bob după atingerea maturităţii fiziologice. De asemenea, prezintă o toleranţă bună la cădere şi la frângere în vegetaţie, precum şi stabilitate în diferite condiţii pedo-climatice. Este recomandat pentru Câmpia de Vest, sudul ţării, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Quersi CS (FAO 420) este un hibrid de de porumb cu bob dentat, cu un potenţial de producţie ridicat, care prezintă o rezistenţă bună la cădere. Hibridul este caracterizat de pierderea rapidă a apei din bob după maturitate.

Gasti CS (FAO 450) este un hibrid semitardiv simplu, cu bob dentat şi are un excelent potenţial de producţie. Toleranţa mare la Sorosporium şi Ustilago, precum şi la factorii climatici (secetă şi arşiţă) şi rezistenţa la cădere fac din acest hibrid o alegere execelentă pentru fermierii din Câmpia de Vest, sudul ţării, Dobrogea şi sudul Moldovei.