Pasiune transformată în dragoste pentru tot ce înseamnă”VIAȚA”!

Agenția Națională a Zonei Montane anunță, conform deciziei nr.448/12.11.2020, obținerea de către Timocel Mihai P.F., din comuna Schela, sat Arsuri, județul Gorj, a dreptului de utilizare a mențiunii de calitate facultative ”produs montan” pentru produsele – PRUNE, MERE, PERE, GUTUI, PIERSICI, SMOCHINE.

Domnul Mihai Timocel, în vârstă de 49 de ani, ne prezintă povestea sa de viață :

”M-am născut într-o zonă de șes, în care pomii fructiferi și legumele nu erau acceptate de acel sol mlăștinos și sărat. Copil fiind, mă bucuram de orice măr sau fruct primit sau cumpărat de părinți, din puținii bani care rămâneau după ce-i împărțeau pentru nevoile casei și cei patru copii.

În urmă cu 35 de ani, stabilindu-mă datorită serviciului, în această frumoasă zonă montană, mi-am dorit acele lucruri pe care nu le aveam în copilărie, respectiv livada cu pomi fructiferi și grădina de legume. Așa am hotărât să plantez în prima fază 100 de pomi fructiferi și am făcut o grădină de legume cu două solarii.

Fiind autodidact și perfecționist din fire, am studiat individual din manuale de profil tot ce este legat de pomi și legume.

În urmă cu 20 de ani, am început construcția unei căsuțe care să-mi asigure apropierea de cele două pasiuni ale mele, pregătindu-mi totodată locul în care voi locui la pensionare.

Astăzi, livada mea este compusă din aproximativ 200 pomi fructiferi, iar grădina de legume și cele două solarii îmi întregesc visul copilăriei mele, precum și motivele pentru care iubesc tot ce reprezintă ”VIAȚA” : oamenii, animalele, pădurea, pomii fructiferi, legumele și florile.”

Consumatorii de fructe pot să contacteze familia Timocel la adresa din comuna Schela, sat Arsuri, nr.141, județul Gorj, sau să viziteze site-ul www.produsmontan.ro, site ce pune la dispoziție și promovează produsele montane ce au obținuit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate  facultative ”produs montan”.