Păstrăv afumat de pe Valea Strâmbei

Povestea de agribusiness a tânărului antreprenor Andrei Bularca este un exemplu pentru mediul de afaceri românesc.

“Firma pe care o administrez a fost înfiinţată în anul 2017 ca urmare a accesării fondurilor disponibile prin Programul Start Up Nation, în valoare de 200.000 lei nerambursabili. Am dezvoltat un business profesional, elementul inovativ al proiectului fiind sistemul foto-voltaic, cu rol de baterie pentru celula modernă de afumat achiziţionată. Ideea a apărut din spiritul meu antreprenorial şi din necesitatea de a oferi consumatorilor un produs 100% românesc crescut în ferma propriem preparat după o reţetă tradiţională, folosind echipamente profesionale şi lemn din surse responsabile conform normelor în vigoare. Totul a început din curiozitatea şi dorinţa realizării unei ferme piscole pentru creşterea păstrăvului, un proiect al părinţilor mei.

Pe parcusul anilor, la păstrăvăria de pe Valea Strâmbei a fost construită şi propria pensiune, “Roua Sânzienelor”, dedicată iubitorilor de pescuit, dar şi clienţilor amatori de preparate gastronomoice din peşte. Am acumulat experienţă în creşterea păstravului şi am perfectat mai multe reţete pentru a oferi un produs de calitate proaspăt şi gustos. Pornind de la aceste lucruri mi-am propus să fac ceva diferit şi cred că am reuşit să îmbin cunoştinţele pe care le aveam în domeniul creşterii păstrăvilor, cu marketingul şi comerţul, astfel încât acum să pot vorbi de o afacere de nişă, cu un potenţial real de dezvoltare, respectiv producţia de păstrăv afumat“, a precizat Andrei Bularca pentru Cotidianul Agricol.

Ţara Făgăraşului este un ţinut recunoscut pentru păstrăvării. Păstrăvii Smoked Fish fac cinste acestei zone fiind crescuţi cât mai natural şi corect în ferma proprie de pe Valea Strâmbei timp de doi ani, până când ajung la maturitatea de 200-250 de grame.

“Eu nu mi-am dorit să dezvolt un business fiind interesat de câştigul financiar imediat, ci să ofer consumatorilor un produs gustos de calitate în formă naturală nevidată. Păstrăvii sunt preparaţi după o reţetă tradiţională folosind utilaje profesionale pentru a oferi un produs final proaspăt, natural şi gustos. De aceea, încerc să fac un păstrăv afumat într-un mod cât mai natural folosind ingrediente şi plante aromate. Celula achiziţionată pentru producţia de păstrăv afumat este foarte modernă şi performantă, putând fi utilizată pentru fierbere, zvântare, coacere şi afumare. Există în procesul de afumare o serie de factori ce pot influenţa calitatea produsului final, respectiv umiditatea, ventilaţia, temperature, dar şi timpii tehnologici de prelucrare. În prezent sunt în faza în care am reuşit să programez optim toţi aceşti parametri de producţie, astfel încât păstrăvul afumat de pe Valea Strâmbei să fie recunoscut de consumatori ca produs bun, de calitate şi cu gust.

Firma Somked Fish livrează păstrăv afumat către companiile din domeniul HoReCa – hoteluri şi restaurante, dar şi către persoane fizice, pe bază de comandă. Păstrăvul Smoked Fish a devenit un ingredient excelent în diverse preparate: salate, paste, tortellini şi creme, bucătari celebri care au studiat şcoala de gastronomie franceză apreciind calitatea lui. Diferenţa pentru cunoscători derivă din modul de afumare, dar şi din gustul şi calitatea păstrăvului. Produsul este suficient de bun ca să mai necesite şi alte argumente sau poveşti frumoase. Consumatorul îşi dă seama imediat de gustul şi caliatea păstrăvului. Este un produs în care am investit mult pentru a menţine standardul de calitate. Am investit pasiune şi sunt convins că în timp va fi un business de succes, tocmai pentru faptul că este şi va rămâne un produs exclusivist.

Cei care sunt interesaţi pot afla mai multe pe  www.pesteafumat.ro, dar şi de pe reţele de socializare – www.facebook.com/pesteafumat.ro. Este bine că suntem poziţionaţi în centrul ţării, aşa că putem face livrări în Cluj, Constanţa sau Bucureşti. Păstrăvul Smoked Fish poate fi comandat la adresa: Comuna Şinca, Sat Şinca, Nr. 418, Telefon: 0735017704 sau e-mail: support@pesteafumat.ro, a mai adăugat tânărul Andrei Bularca.