Pensiunea Harţagu-Hărţăgel – Confort şi relaxare în mijlocul naturii

Pensiunea Harţagu-Hărţăgel  este situată la 92 km de Buzău și 53 km de Brașov, în inima Munților Buzău, unde apele repezi ale Buzăului îşi găsesc liniştea în lacul Siriu, într-o zonă de păduri deosebit de frumoasă, acolo unde omul şi natura au reuşit să creeze un peisaj incredibil şi fascinant.

„În anul 1985, acest loc a fost ales pentru construcția unor cabane de vânătoare pentru liderii vremii în zona Carpaților de Curbură, atât pentru fondul cinegetic cât și pentru încărcătura pozitivă mare. După 1989, locul a fost devalizat aproape în întregime. Din 2010 însă, intrând în proprietate privată prin retrocedări și ulterior cumpărată, Cabana Harțagu a fost reconstruită și dezvoltată în complexul pe care îl puteți vedea astăzi. Iniţial socrul meu a dorit să facem o casă de vacanţă unde să ne relaxăm la sfârşit de săptămână, fugind de tumultul urban.  Acest demers a fost însă, un drum greu având în vedere lipsa forţei de muncă. Eu sunt de profesie inginer constructor, astfel încât partea de proiectare şi concepţie mi-am asumat-o, punând în valoare tot ceea ce am învăţat pe băncile facultăţii. Execuţia i-a revenit întregii familii dar şi prietenilor constructori care au pus în valoare un proiect de casă inteligent  în ceea ce priveşte conceptul, realizarea, izolaţia, încălzirea şi consumurile de apă şi curent. După acest efort susţinut cu muncă, dragoste şi dăruire, în anul  2013, Cabană Harțagu – Hărțăgel a devenit parte din circuitul turistic, deschizându-și porțile tuturor celor care își doresc să facă parte din povestea noastră dar şi a acestui loc minunat ”, a declarat Paul Ostace, administratorul pensiunii.

Pensiunea  Harţagu- Hărţăgel este o locație de poveste care oferă confort şi relaxare în mijlocul naturii. Arhitectura pensiunii  îmbină stilul tadițional Transilvănean cu cel Bavarez, camerele fiind realizate cu multă antenție pentru detalii și bun gust, cu mobilier din lemn natural pictat manual, astfel încât armonia culorilor să ofere un loc cât mai plăcut.  Atmosfera tipic românească este completată de bucătăria  tradițională care prepară o mâncare ca la mama acasă.

„În zonă vă recomand mai multe obiective turistice și lăcașe de cult: Rezervația de Zimbri și Cascada Urlătoare de la Vama Buzăului, Mănăstirea Schimbarea la Față de la Sita Buzăului. Există și alte modalități de a petrece timpul liber în afara cabanei, de la terenul polisport -tenis de câmp, football, basketball, handbal- mountain bike, pescuit sportiv atât pe lacul de pe proprietate cât și pe râul care trece pe proprietatea cabanei, loc de joacă pentru copii cât și plimbări pe munte și hiking”, a mai adăugat gazda Pensiunii Harţagu.