Pesticidele contrafăcute și ilegale: SCUT împotriva falsificării produselor de protecția plnatelor!

Pesticidele legale sunt testate și aprobate, fiind utilizate în mod responsabil ca parte esențială a activității agricole. Pesticidele controlează bolile, dăunătorii și buruienile care atacă culturile agricole. Fără protecția plantelor, fără a utiliza pesticide legale, pierderile globale cauzate de dăunători pot fi însemnate.

Pesticidele sunt produse valoroase pentru fermieri și, la fel ca toate produsele de mare valoare și care sunt căutate pe piață, acestea reprezintă ținte pentru infractorii specializați în contrafaceri. Contrafacerea produselor de protecția plantelor a devenit o afacere foarte profitabilă pentru infractorii specializați în astfel de activități ilegale, generând anual venituri de peste 1,3 miliarde de euro în Europa, aproximativ 14% din piața europeană.

La fel ca în cazul oricărui comerț cu produse contrafăcute sau ilegale, rețelele criminale se adaptează rapid și, astfel, toate părțile interesate trebuie să lucreze împreună pentru a combate fenomenul de contrafacere. Industria de protecție a plantelor se angajează să continue să investească timp și resurse pentru a se asigura că sănătatea umană și mediul înconjurător sunt protejate, iar aceste produse sunt eliminate din piață.

Pentru mai multe informații despre acest subiect, click aici.