PGL – “Acasă la Stâna Ștefanu”

A fost inaugurat Punctul Gastronomic Local – “Acasă la Stâna Ștefanu”, situat în localitatea Novaci, strada Gilorțel, nr. 23, județul Gorj. Doamna Mărioara Băbu, proprietara PGL-ului, a certificat un număr de 17 produse montane și 2 produse tradiționale.

La deschiderea PGL-ului, au putut fi degustate de oaspeți: pastramă la grătar, sarmale, tocan de oaie, mămăligă, brânză, cașcaval, siropuri și dulcețuri. La inaugurare au participat oficialități, alături de Ansamblul Folcloric Nedeia din Novaci, Iliuță de la Jina și Robert Târnăveanu, care au ținut ritmul bucatelor pregătite cu atâta sârg și trudă.

Mai mult, costumele tradiționale din Oltenia de sub Munte au fost aliniate frumos, ca la paradă. Ciobanii din zona Novaciului au început să prindă gustul afacerilor și încep să deschidă bucătării particulare în propriile locuinţe.

Veronica Țaran-Baciu, director general al Agenției Naționale a Zonei Montane, a declarat: „Avem o țară minunată, trebuie doar să ne deschidem ochii și să vedem ce frumuseți avem în această țară. Și cu toții știm că mâncarea atrage.”