Planul AgriTech 2030 al CEMA exprimă provocările industriei pentru noii factori de decizie

AgriTech 2030 actualizată prezintă o politică esențială, care solicită industriei de profil să se adreseze factorilor de decizie pentru următorul mandat al Uniunii Europene și anticipează unele dintre provocările pe termen lung. Îmbunătățirea schimbului de date agricole, susținerea investițiilor în cercetare și infrastructură, modernizarea competențelor digitale sau adaptarea mașinilor pentru a răspunde unui sector agricol în evoluție apar, reprezintă subiecte de interes pe care industria de mașini agricole va pune accentul în următorii ani.

Pe de altă parte, legiuitorii trebuie, de asemenea, să răspundă provocărilor care să permită imediat, punând industria în centrul viziunii lor strategice; modernizarea PAC pentru a permite tuturor fermierilor să aibă acces la instrumentele de lucru potrivite pentru a îmbunătăți practicile agricole; respectarea angajamentelor stabilite în Declarația comună din 2019 privind un viitor digital inteligent și durabil pentru agricultura europeană și zonele rurale; și livrarea a 10 miliarde de euro pentru proiecte de cercetare și inovare anunțate pentru alimente, agricultură, dezvoltare rurală și bioeconomie.

AgriTech 2030 prezintă viitorul industriei europene pentru mașini și soluții agricole avansate până în 2030. Este în concordanță cu misiunea CEMA de a aduce expertiză comună și de a forma legislația UE în beneficiul agriculturii durabile și al sectorului de mașini și soluții agricole.

Bazându-se pe asta, CEMA solicită instituțiilor UE să stabilească o agendă politică orientată spre viitor, care să sprijine conducerea tehnologiei și inovării a acestui sector în următorii ani.

Pentru implementarea AgriTech 2030, CEMA va colabora strâns cu instituțiile europene, fermierii, antreprenorii agricoli și alte organizații partenere în următoarele domenii:

  • Maximizarea contribuției industriei la metode de agricultură extrem de productive, competitive și durabile, cu standarde ridicate de siguranță
  • Aducerea agriculturii europene în fruntea agriculturii digitale și de precizie
  • Consolidarea leadershipului industrial și tehnologic al Europei în echipamentele agricole avansate