Poettinger inaugurează o nouă etapa a Centrului său de Tehnologie şi Testare

Poettinger, producător de utilaje agricole şi partener NHR Agropartners investeşte în mod constant în a pune la dispoziţia fermierilor utilaje performante.

În această direcţie, a fost dat startul lucrărilor celei de a treia etapă de extindere a Centrului de Tehnologie și Inovare (TIZ) din Grieskirchen, Austria. Acesta fiind unul dintre cele mai moderne centre de testare a maşinilor agricole din Europa.
La 11 ianuarie 2022, Markus Achleitner, reponsabil cu proiectele de dezvoltare ale companiei, împreună cu autorităţile locale și directorul general al centrului au participat la ceremonia de începere lucrări la cea de-a treia etapă de extindere. Acest proiect de anvergură va putea fi realizat cu sprijinul municipalităților din localităţile Grieskirchen, St. Georgen, Tollet și cu sprijinul agenției Business Upper Austria. La finalizarea proiectului, TIZ 3 va fi o clădire nouă cu aproximativ 1.800 metri pătraţi de spațiu de atelier și cca. 500 metri pătraţi de spatiu de birouri însumând o investitie de aproximativ 6,3 milioane euro. Finalizarea TIZ 3 este programată pentru decembrie 2022.

Markus Baldinger, director general Poettinger pentru cercetare, dezvoltare și digitizare, a declarat: “Centrul de Tehnologie și Inovare TIZ este inima sistemului de asigurare a calității Poettinger. De mai bine de 18 ani, mașinile au fost testate aici pentru calitatea și relevanţa lor la lucrarea terenului. Aici cercetarea, dezvoltarea și testarea se întâlnesc față în față. Centrul de testare este unul dintre cele mai moderne din industria agricolă la nivel mondial și are o reputație excelentă. Aceste teste economisesc timp și bani: până la 75% în comparație cu testarea în teren. Într-o perioadă relativ scurtă, mașinile pot fi supuse la stres și efort ca şi cum ar fi fost utilizate timp îndelungat. Un test de sarcină de lucru pe patul de testare pentru componente, care este finalizat în câteva luni, reproduce testele pe teren care, pentru mașinile mari, s-ar extinde în mod normal la 30.000 de hectare și ar dura mai mult de 5 ani.

Mașinile Poettinger sunt proiectate pentru a oferi cele mai bune rezultate de lucru. Pentru a obține acest lucru , tehnologia trebuie să funcționeze perfect. În plus, centrul poate oferi altor clienți internaționali din industria aerospațială, inginerie mecanică și electromobilitate gama extinsă de servicii profesionale.