Precizări ale Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva privitoare la marcarea unor arbori pe traseul Via Transilvanica

În urma publicării de către Asociația ”Tasuleasa Social” a unui articol pe rețelele de socializare referitor la marcarea unor arbori pe traseul Via Transilvanica, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări:
Arborii marcați pe traseul Via Transilvanica, la care se face referire, se află într-o pădure privată din județul Suceava, administrată de un ocol silvic de regim (privat), care nu se află în structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva își respectă angajamentul de a dezvolta traseul turistic Via Transilvanica și parteneriatul încheiat cu Asociația ”Tasuleasa Social”.

Este regretabil că Asociația ”Tasuleasa Social” a publicat, fară să se informeze în prealabil, un articol în rețelele de socializare care lasă loc interpretărilor, stârnind confuzie privind o posibilă implicare a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în marcarea arborilor respectivi. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile României, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Restul pădurilor, aflate în diferite forme de proprietate, sunt administrate de ocoale silvice de regim, structuri private, care nu se află în subordinea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.