Prefectura Dâmboviţa a anunţat că pesta porcină a fost confirmată în două gospodării din Dâmboviţa şi la fondul de vânătoare Brăteiu!

Ieri 17 iunie, Prefectura Dâmboviţa a transmis un comunicat în care se informa că pesta porcină a fost confirmată în două gospodării din Dâmboviţa şi la fondul de vânătoare Brăteiu, adăugând că s-a stabilit şi un plan de măsuri preventive. Pe 26 mai autorităţile din Dâmboviţa anunţau stingerea tuturor focarelor de pestă porcină din judeţ.

„Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit  pe 17 iunie 2020, ora 15,00, ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din judeţ precum şi pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează: o gospodărie în oraşul Pucioasa; o gospodărie în localitatea Samurcaşi – comuna Crevedia; un caz pe raza Fondului de vânătoare 15 Brăteiu (pe teritoriul comunei Pietroşiţa)”,  se precizează în Prefectura Dâmboviţa.

Potrivit  comunicatului, s-a luat măsura uciderii suinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităţilor. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor.