”Prețul cărnii de porc la poarta fermelor românești a ajuns la un maxim istoric, fiind cu peste 31% mai mari față de perioada similară a anului trecut. Chiar și așa însă, crescătorii care nu au sisteme integrate de producție nu își pot acoperi costurile care au crescut cu peste 40%. În plus, din cauza pestei porcine africane care afectează industria încă din 2017, s-a ajuns la un prag minim al sacrificărilor săptămânale care au scăzut cu peste 30%. Deja o parte dintre micii fermieri și-au închis afacerile sau operează ca prestatori de servicii pentru jucători mai mari, iar importurile continuă să crească, statistica raportând deja un plus de 22%, în primul trimestru al anului, față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Ioan Ladoși, președintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).
Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în primele trei luni ale anului, România a importat carne de porc în valoare de 148,9 milioane de euro, cu 22,3% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.