Programul NUTRIPLUS îmbunătăţeşte efcienţa nutritivă a culturilor furajere

Programul NUTRIPLUS este special creat pentru crescătorii de animale, cu scopul de a îmbunătăţi efcienţa nutritivă a culturilor furajere. Bazat pe hibrizi de porumb siloz, lucernă şi o gamă nouă de amestecuri furajere, programul cuprinde şi un set de recomandări şi servicii în 4 etape: analize de siloz, diagnosticarea valorilor nutritive, alegerea hibrizilor si suport tehnic de la semănat până la recoltat. De asemenea, programul cuprinde şi instrumente digitale de decizie.

Programul Nutriplus, un concept inovator, de la semințe la animal, este lansat de MAS Seeds. De altfel, compania încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a stabili un echilibru între investiția în porumb siloz și rentabilitatea de a produce carne și lapte. Prin Nutriplus se oferă un program complet de diagnosticare și monitorizare a culturii, cu scopul creșterii calității silozului, a palatabilității și a digestibilității. Nutriplus este un serviciu care asigură umplerea silozului și creșterea eficacității la însilozare pentru o producție cât mai bună de lapte.

Pentru a înțelege cât mai bine nevoile producătorilor agricoli și a le oferi tehnologii pentru obținerea performanțelor, MAS Seeds dispune şi de Agrinir, un aparat care determină valorile nutritive ale silozului. Prin programul Nutriplus, specialiştii companiei aduc în ferme diagnosticarea cu ajutorul Agrinir, selecționarea și propunerea de varietăți de porumb siloz și lucernă de înaltă calitate. Astfel, prin analiza Agrinir se stabileşte momentul optim de recoltare.

„Programul Nutriplus oferă fermierilor seminţe şi instrumente de gestionare a recoltelor pe care le dezvoltăm în permanenţă, cu scopul de a maximiza rentabilitatea recoltelor de furaje. Producătorii agricoli pot alege dintr-o gamă largă de hibrizi pentru siloz şi amestecuri furajere, precum porumb pentru siloz, lucernă şi culturi verzi.

Următorul pas în acest program se referă la Precosem, un instrument care permite obţinerea celui mai mare profit prin semănarea la data potrivită. Un alt aspect important este îmbunătăţirea conservării furajelor, iar compania MASSeeds poate oferi o gamă de aditivi furajeri de nouă generaţie cu ajutorul cărora fermierii pot obţine o conservare de calitate.

Pe partea de nutriţie stăm la dispoziţie cu gama de hibrizi timpurii de porumb 37H propusă pentru siloz. În România ne-am câştigat poziţia de lider datorită calităţii acestor produse”, a precizat Patrick Lafon, directorul general al companiei MAS Seed România pentru Cotidianul Agricol.