Programul LG SEEDS GARANȚIE RAPIȚĂ

Limagrain răspunde provocărilor întâmpinate în ultimii ani de cultivatorii de rapiță, cauzate de modificările climatice chiar de la înființarea culturii, respectiv răsăritul la timp și uniform. În ultima decadă, 3 ani din 10, respectiv 2011, 2012 și 2018 au fost ani extrem de dificili la nivel național pentru semănatul și răsăritul culturii de rapiță.

Găsirea unor soluții de limitare a impactului secetei asupra producției vegetale la cultura de rapiță, încă de la înființarea culturii, a fost una dintre principalele preocupări din ultimii ani ale companiei Limagrain, iar această misiune asumată nu a fost deloc ușoară.

Programul de garanție LG se bazează pe monitorizarea prin satelit și analiza complexă a unor parametrii meteorologici la nivel județean, care pot influența rezerva de apă din sol disponibilă plantelor în perioada optimă de semănat, bazându-se pe diferența dintre acumulările de apă provenite din precipitații și pierderile datorate evaporației, corelate cu nivelul temperaturilor medii zilnice care depășesc pragul biologic.

Astfel, fără nici un cost suplimentar din partea fermierilor care își desfășoară activitatea agricolă într-un județ afectat de secetă, la o achiziție de minimum 10 saci de semințe de rapiță, LG returnează banii investiți până la finalul anului.

Compania LG oferă astfel garanția investiției în semințe, atât prin genetică nouă, cu potențial ridicat de producție și rezistență la scuturare a silicvelor, rezistență la boli (Phoma, Virusul galben al ridichii), și flexibilitate mare în utilizarea eficientă a rezervelor limitate de azot din sol, dublată de securizarea recuperării cheltuielilor de la semănat până la recoltare.

Hibrizii din această ofertă sunt foarte bine adaptați condițiilor pedoclimatice din România, începând cu LG ARCHITECT, cel mai cultivat hibrid din Europa în ultimii 2 ani și continuând cu LG AMBASSADOR, noutatea campaniei de toamnă 2020, cu o flexibilitate deosebită în utilizarea eficientă a dozelor reduse de azot din sol.

LG completează oferta premium cu alți doi hibrizi: LG ABSOLUT și LG ASPECT, care și-au demonstrat deja potențialul de producție. Pentru zonele secetoase, LG recomandă și hibridul ARTOGA, ARSENAL și hibridul ASTRONOM pentru condiții intensive, dar și hibridul LG CARLTON CL pentru situația când vă confruntați cu buruieni greu de controlat.

Pentru orice informații legate de programul LG SEEDS GARANȚIE RAPIȚĂ, dar și despre produsele din PORTOFOLIUL LG, vizitați site-ul oficial al companiei LG https://www.lgseeds.ro.

GHEORGHE Mariana
Oleic Crops Product Manager