Protecţia avansată a seminţelor de cereale păioase Bayer SeedGrowth®

Bayer SeedGrowth® reprezinta brand-ul global pentru expertiza Bayer in domeniul vast al tratamentului semintelor. Combinam astfel, sub aceeasi umbrela, competentele in domeniile produselor, a adjuvantilor pentru tratamentul semintelor (film coating), echipamentelor si serviciilor. Cu toate acestea, Bayer SeedGrowth® este mult mai mult decat suma celor patru parti ale sale. Aceasta deoarece Bayer SeedGrowth® ne permite sa avem o abordare holistica a activitatii de tratare a semintelor si a tuturor proceselor sale intr-un sistem integrat si complet. 

Bariton Super 97,5 FS – inovatia la superlativ – produsul nou lansat, destinat culturilor de cereale paioase

Bariton Super 97,5 FS este un fungicid cu trei substante active cu moduri de actiune diferite, care confera produsului un spectru larg de actiune si eficacitate superioara. Este un produs inovativ, cu actiune de contact si sistemica in samanta si plantula, care impiedica dezvoltarea miceliului ciupercilor localizate pe seminte sau in interiorul acestora. Protioconazol este cea mai eficienta substanta activa din grupa chimica triazoli, caracterizata printr-o exceptionala actiune preventiva, curativa si eradicativa asupra unei game largi de patogeni, avand totodata efecte stimulatoare asupra cresterii plantelor. Protioconazol este cel mai eficient fungicid impotriva ciupercilor din genul Fusarium. Substanta activa fludioxonil are actiune de contact si actiune locala (transaminara). Bariton Super are asupra semintelor un efect protector de lunga durata, determinand in acelasi timp o crestere mai viguroasa a plantulelor in primele stadii de dezvoltare.

Inovatia pe care noul produs o aduce, consta in echilibrul perfect intre protectia de inalta calitate a semintelor de cereale si durabilitatea resurselor, atat a celor naturale cat si a tehnologiilor de protectie. Faptul ca perioada de protectie a semintelor nu se suprapune cu cea a aplicarilor foliare si nici nu le exclude pe acestea, ajuta la securizarea pe termen lung a substantelor active existente astazi in protectia culturilor de cereale. Multe dintre substantele active si chiar grupe chimice in intregime, sunt in pericol astazi de a fi restrase total sau partial de catre organismele de reglementare europene. Aparitia rezistentei data de suprapunerea efectului produselor de tratament al semintelor peste cel al aplicarilor foliare, ar accentua acest pericol si ar duce la pierderea rapida a eficacitatii substantelor active utilizate astazi si astfel la disparitia acestora de pe piata. Cercetatorii Bayer au dozat substantele active din noul produs in asa fel incat acesta sa protejeze noile plante suficient de bine si in acelasi timp, sa nu pericliteze tehnologia de protectie prin suprapunerea cu aplicarile foliare.

Bariton Super 97,5 FS are cea mai larga utilizare si acopera cel mai mare spectru de boli care se pot transmite prin samanta si sol:

 • Grau de toamna si de primavara: malura (Tilletia tritici), fuzarioza (Fusarium spp.), taciunele zburator (Ustilago nuda f. sp. tritici)
 • Orz de toamna si de primavara: fuzarioza (Fusarium spp.), mucegaiul de zapada (Monographella nivalis), sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea), patarea reticulara a frunzelor de orz (Pyrenophora teres), taciunele zburator (Ustilago nuda f. sp. hordei), Cochliobolus sativus
 • Ovaz: fuzarioza (Fusarium spp.), sfasierea frunzelor de ovaz (Pyrenophora avenae), taciunele zburator (Ustilago avenae)
 • Secara: fuzarioza (Fusarium spp.), mucegaiul de zapada (Monographella nivalis), Urocystis occulata
 • Triticale: fuzarioza (Fusarium spp.), mucegaiul de zapada (Monographella nivalis)

Peridiam Active – solutia completa de adjuvant imbunatatita cu microelemente starter pentru o pornire in vegetatie mai rapida si o mai buna inradacinare a culturilor de cereale

Peridiam Active 109 este un adjuvant (film coating) utilizat in tratamentul semintelor de cereale, in acelasi timp cu tratamentul cu fungicide si insecticide. Prin adaugarea de micronutrienti in formulare, Peridiam Active 109 pune la dispozitia semintelor si a tinerelor plante un adaos echilibrat de micronutrienti necesari in perioada germinarii si a rasaririi.

Avantaje ale noii formulari:

 • stimuleaza germinarea mai rapida a semintelor
 • imbunatateste inradacinarea
 • creste biomasa radacinilor
 • creste fluiditatea (curgerea) semintei la semanat
 • reduce abrazivitatea si formarea prafului
 • mareste si uniformizeaza intensitatea culorii semintelor

Datorita capacitatii mari de aderenta, Peridiam Active 109 ramane la suprafata semintelor impreuna cu substantele active folosite la tratamentul acestora, impiedicand astfel pierderile care ar putea aparea fie prin formarea prafului datorita abraziunii, fie prin aderenta incompleta a fungicidelor sau insecticidelor aplicate. Totodata, Peridiam imbunatateste culoarea semintelor tratate ca urmare a efectului de uniformizare si intensificare a nuantei.

Redigo Pro 170 FS – noul standard de performanta in tratamentul fungicid al semintelor de cereale paioaseRedigo Pro asigura o protectie excelenta impotriva bolilor cu transmitere prin samanta si prin sol la grau si la orz, plantele “beneficiind” totodata si de efecte fiziologice aditionale: o rasarire mai viguroasa, un sistem radicular mai bine dezvoltat, o infratire mai bogata si o rezistenta mai mare la seceta sau temperaturi scazute.

Redigo Pro este un produs inovativ cu actiune sistemica in samanta si plantula, impiedicand dezvoltarea miceliului ciupercilor localizate pe seminte sau in interiorul acestora. Protioconazol este in acest moment cea mai eficienta substanta activa din grupa chimica triazoli, iar tebuconazol, este cea mai raspandita substanta activa utilizata la tratamentul semintelor si in tratamentele foliare.

Efectul sinergic al celor doua substante active (protioconazol si tebuconazol), precum si concentratia marita de protioconazol asigura controlul sporit al bolilor cu transmitere prin samanta si sol, inclusiv al mucegaiului de zapada (Microdochium nivale).

Redigo Pro nu influenteaza germinatia semintelor chiar daca tratamentul se efectueaza cu 2-3 luni inainte de semanat.