Revystar® Flex este un pachet fungicid!

Revystar® Flex este un pachet fungicid care conține cel mai nou triazol creat de BASF, Revysol® (mefentrifluconazol). Revystar® Flex este compus din fungicidul Revystar® și fungicidul Flexity® și este recomandat pentru protecția culturilor de grâu și orz.

Pachetul Revystar® Flex este compus din două fungicide, 15 litri de Revystar® și 5 litri de fungicid Flexity®, suficient pentru tratarea a 20 ha. Poate fi utilizat pe o perioadă mai lungă de timp, fiind mult mai eficient decât produsele concurente și asigurând o selectivitate excelentă față de grâu. Caracteristicile și modurile de acțiune diferite ale celor două produse creează un sinergism unic regăsit în pachetul fungicid Revystar® Flex, ce asigură un control foarte bun asupra agenților patogeni.

Fungicidul Revystar® conține cel mai nou triazol, Revysol® (mefentrifluconazol), substanță activă ce aparține grupului de inhibitori ai biosintezei sterolului. Acesta este primul izopropanol – azol care oferă o eficacitate unică împotriva unui spectru larg de boli care nu sunt ușor de controlat de către azolii deja existenți. Fungicidul Flexity® conține metrafenonă din grupa chimică a benzofenonelor, fiind cea mai bună substanță activă în combaterea făinării, deoarece controlează agentul patogen în toate etapele de dezvoltare ale acestuia.

Substanțele active de top din componența pachetului fungicid Revystar® Flex asigură protecția împotriva unui spectru larg de boli la cereale: făinarea, rugina galbenă, rugina brună, septorioza, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz, ramularia sau rugina ovăzului. Momentul de aplicare recomandat este de la alungirea tulpinii și până la apariția frunzei stindard (stadiile BBCH 30 – 37). Doza recomandată de aplicare este de 0,75 l/ha Revystar® + 0,25 l/ha Flexity®.