Ridichea o cultură premergătoare de excepţie!

Când vă gândiți la o ridiche, vă puteți gândi la leguma mică, rotundă, crocantă, roșie și albă, care este tăiată în salate. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că o formă mai mare și mai lungă a acestei legume, rădăcină este folosită în agricultură ca o cultură de acoperire.

Culturile de acoperire sunt cultivate între culturile principale cum ar fi grâul, porumbul sau boabele de soia, când solul ar fi altfel gol. Culturile de acoperire pot controla eroziunea, construiesc sol și pot suprima buruienile. Ridichea ca o cultură de acoperire poate oferi aceste beneficii și mai mult. Rădăcina de ridiche lungă creează canale adânci în sol, care ajută culturile ulterioare să ajungă mai uşor la apa din sol.

Ridichea este, de asemenea, cunoscută pentru că se folosește de calitatea apei. Ea face acest lucru prin preluarea de azot, sub formă de nitrați, din sol. Acest lucru lasă mai puțin azot în sol, care poate ajunge în curenții și lacurile din apropiere.

Studiul a arătat că ridichea a redus semnificativ conținutul de nitrați din sol în comparație cu loturile de testare fără culturi de acoperire. Această constatare a confirmat rezultatele mai multor studii anterioare. A arătat că ridichea a preluat azot, sub formă de nitrați, din sol.

Această cercetare susține utilizarea de ridichii ca o cultură de acoperire, ca o recoltă de capcane pentru azot toamna. Totuși, ceea ce se întâmplă cu acel azot după aceea rămâne necunoscut.