RIVAL STAR 50 SX – un nou membru al familiei RIVAL pentru combaterea buruienilor cu frunză lată din culturile de cereale păioase!

Pentru combaterea buruienilor cu frunză lată anuale și perene din culturile de grâu, orz, secară și triticale pe care le-ați semănat sau le veți semăna în această toamnă, vă recomandăm RIVAL STAR 50 SX, un erbicid selectiv pe bază de tribenuron-metil 500 g/kg.

Specialiştii Alcedo recomandă erbicidarea cu RIVAL STAR 50 SX încă din toamnă pentru că eficacitatea maximă se obține în faza de 2-4 frunze a buruienilor cu frunză lată anuale și în faza de rozetă la cele perene. Ca în cazul oricărui erbicid, cu cât stadiul de vegetație al buruienilor este mai avansat, cu atât eficacitatea scade.

Erbicidul RIVAL STAR 50 SX este absorbit prin frunze și rădăcini și este translocat rapid în întreaga plantă. Substanța activă inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creștere ale lăstarilor și rădăcinilor plantelor sensibile. Creșterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar după 5-10 zile, iar moartea acestora se produce după 15-25 zile.

Atenție! Nu aplicați produsul la temperaturi de sub 10°C sau peste 25°C.