“Rolul femeilor este esențial în dezvoltarea durabilă a sectorului agricol, iar contribuția lor aduce echilibru și diversitate!”

Interviu cu Mihaela Radu – Director Marketing Naturevo

Cum s-a derulat evoluția dumneavoastră profesională în agribusiness?

Evoluția mea profesională în agribusiness a avut un parcurs dinamic. Am început prin a înțelege bazele agriculturii la facultate, respectiv master, și am avansat treptat către poziții de responsabilitate, acumulând experiență valoroasă în gestionarea acțiunilor de marketing.

Am învățat că respectarea angajamentelor și îndeplinirea sarcinilor cu precizie sunt aspecte esențiale pentru succesul în afaceri. Știința și profesionalismul au fost mereu la ordinea zilei, fiind integrate în toate aspectele activității. Astăzi am oportunitatea de a fi parte a unui mediu de lucru care promovează creativitatea și aduce mereu în prim-plan soluții noi, sus­te­nabile și eficiente pentru consumatorul final.

Dorința mea constantă de a fi în trend cu noile tehnologii s-a potrivit perfect cu mediul de lucru de la NATUREVO, companie recunoscută pentru adoptarea rapidă a inovațiilor. Aici am șansa să lucrez cu produse de ultimă generație și să contribui la implementarea lor în programele de cultură ale fermierilor, consolidând astfel poziția acestora în piață.

Care sunt elementele motivaționale în cariera dumneavoastră și care este filosofia de business după care vă ghidați?

Elementele motivaționale în cariera mea includ pasiunea pentru agricultură și dorința de a contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului. Filosofia mea de business se axează pe sustenabilitate, inovație, respect față de oameni și mediul înconjurător.

Adaptarea este cheia pentru a rămâne relevant și compe­titiv într-o lume în continuă schimbare, iar angajamentul față de comunitate reflectă responsabilitatea noastră de a contribui la bunăstarea societății și la îmbunătățirea calității vieții.

În esență, viziunea mea de business se îndreaptă spre crearea unei agriculturi durabile, profitabile și responsabile, care să aducă beneficii nu doar pentru afacere, ci și pentru mediu și comunitate.

Cât de solicitantă și provocatoare este activitatea în agribusiness?

Activitatea în agribusiness este extrem de solicitantă și provocatoare, dar tocmai aceste provocări m-au motivat să cresc și să învăț constant. Schimbările în piață și variabilitatea condițiilor climatice aduc provocări, dar și oportunități de creștere.

Ce sfaturi le oferiţi tinerelor aspirante la o carieră de succes?

Tinerelor aspirante la o carieră de succes în agribusiness le-aș sugera să fie deschise la învățare continuă, să își dezvolte abilitățile de leadership și să investească în rețele de colaborare. Fiți perseverente și implicate în tot ceea ce faceți!

În încheiere, vă rugăm să transmiteţi un mesaj de suflet tuturor femeilor din agricultură.

În parcursul meu profesional, am avut privilegiul de a fi înconjurată de femei puternice, care m-au inspirat și au fost surse constante de motivație și ghidare. Fiecare experiență mi-a arătat că în spatele fiecărui succes stă adesea mâna și intuiția unei femei pasionate.

Închei acest mesaj cu recunoștință pentru toate femeile din agricultură care m-au motivat și m-au învățat că determinarea și pasiunea pot schimba mentalități. Rolul lor este esențial în dezvoltarea durabilă a sectorului agricol, iar contribuția lor aduce echilibru și diversitate.